Hoeflon-kranen voor Mammoet

Mammoet Nederland heeft twee nieuwe vier tons Hoeflon C10-rupspinkranen in ontvangst genomen. De units zijn de kleinste in de vloot van het bedrijf en zullen worden aangevuld met het 24.000 ton-model dat momenteel wordt ontwikkeld met Stoof Engineering (zie artikel)

De mini-kranen hebben een totale breedte van 800 mm en wegen 4.700 kg. De nieuwe kranen zijn gericht op de klanten in de industriële en petrochemische markten. De C10 heeft een 15-meter giek met vijf secties, aangevuld met een 5m hydraulische jib met 3 secties en een offset tot 65 graden. Met de jib gepositioneerd onder een hoek wordt op 16.3m hoogte een horizontaal werkbereik van 6m gecreëerd met een bijbehorende werklast van 317 kg. De hefcapaciteit op maximale hefhoogte van 22m bedraagt 748 kg. Op maximale reikwijdte van 19.8m en met de jib in het verlengde van de hoofdgiek, bedraagt de hefcapaciteit 209 kg.

Met een totaalgewicht van 4.700 kg volledig uitgerust en een totale breedte van 800 mm passen de kranen door normale deuropeningen en kunnen werken in sterk begrensde en beperkte ruimtes, waardoor het ideaal is voor raffinaderijen en industriële installaties waar grotere hijsapparatuur geen toegang heeft. De kranen gaan werken voor de vestigingen Mammoet Noord en Mammoet West in Nederland.

Filiaalmanager van de vestiging Assen, Gert Jan Uildriks, zei: “Hoewel Mammoet bekend staat om zijn grootschalige projecten, heeft het bedrijf belangrijke activiteiten op het gebied van verhuur en onderhoudswerkzaamheden. De toevoeging van de Hoeflon C10 betekent dat we nu over het complete assortiment apparatuur beschikken om uit te breiden naar nieuwe en groeiende markten, zoals machineverplaatsingen. Met dit complete pakket kunnen we onze klanten op deze gebieden efficiënter en echt helpen samenwerken met hen.”

Overig nieuws