Bijzondere toepassing voor Manitou 220J

AFI-groepsmaatschappij Hampshire Plant & Access heeft de eerste Manitou 220J in ontvangst genomen in het Verenigd Koninkrijk.

De 22 meter lange telescoophoogwerker ging direct van start op een viskwekerij van de Test Valley Trout Group, waar hij helpt bij de installatie van twee hectare anti-roofdiernetten op de forellenproductiefokkerij in Hampshire. Het net, dat moet worden vastgemaakt over het water, is de meest effectieve en niet-schadelijke optie om te voorkomen dat vogels op de vissen jagen en zal meerdere vijvers beschermen die meer dan 1,5 miljoen vissen bevatten. De Manitou 220J werd aanbevolen vanwege zijn reikwijdte van 21,63 meter en geschiktheid op ruw terrein, waardoor het gemakkelijk was om rond de vijvers op de site te manoeuvreren.

Test Valley Trout-topman Christopher Saunders-Davies zei: “De forel wordt met zorg en ervaring gekweekt in onze vijvers. Om te voorkomen dat visetende vogels de visstand bereiken, moesten we de netten beveiligen. De uitdagingen voor ons waren het bereik, omdat we op elke vijver het midden van het water moesten bereiken om de netten vast te binden en vast te zetten. We hebben Hampshire Plant al een aantal jaren gebruikt, in dit project werkten ze met ons samen om een ​​geschikte machine te specificeren, waardoor we toegang konden krijgen die we net boven het water nodig hadden.”

Overig nieuws