Marktonderzoek voorspelt toenemende bouwactiviteit

Er is een verwachting van toenemende bouwactiviteit over de hele wereld, maar het gebrek aan geschoolde werknemers is een groot probleem voor de industrie, volgens het marktonderzoek van Turner en Townsend 2018.

Het rapport identificeert markten als ‘koud’, ‘lauw’, ‘warm’, ‘warm’ of ‘oververhitting’. Met behulp van deze meting toonde de enquête aan dat de helft van de 46 markten die het onderzoek heeft onderzocht naar verwachting in 2018 zullen opwarmen, terwijl slechts twee naar verwachting zullen afkoelen.

Vijf steden werden geïdentificeerd als ‘hot’: Dublin, Melbourne, München, Sydney en Tokio. Ondertussen werden Amsterdam, San Francisco en Seattle beschreven als ‘oververhitting’. Deze ‘opwarming’ werd over de hele wereld gevoeld, waarbij de regio’s Afrika, Azië en Latijns-Amerika het tempo van de bouwactiviteit bijzonder snel oppikten.

Er was een sterk verband tussen die steden die ‘koud’ waren en grondstoffenprijzen, waarbij steden afhankelijk waren van het warenproces en dus gevoelig waren voor veranderingen die de lijst domineerden. Het rapport vond Doha, Moskou, Muscat, Perth en São Paulo ‘koud’.

Het rapport identificeerde ook uitdagingen voor de bouwsector. Volgens het rapport zei 67% van de respondenten dat een tekort aan geschoolde arbeidskrachten een grote of grote impact had op de levering van bouwprojecten, waardoor dit het grootste probleem werd.

Andere aandachtspunten met een grote impact zijn de administratieve rompslomp van de overheid, de stijgende bouwkosten en de lage efficiëntie op de werkplek.

Overig nieuws