Nieuwe 25 meter CTE

De Italiaanse hoogwerkerfabrikant CTE heeft de nieuwe, reeds eerder aangekondigde 25 meter hoge Zed 25 HV autohoogwerker gelanceerd. 

Gemonteerd op een chassis van 3,5 ton biedt de Zed 25 HV 12 meter reikwijdte met 100 kg in het platform, terwijl de maximale platformcapaciteit van 250 kg beschikbaar is tot zeven meter over de zijkant en iets minder over de achterkant. Het hefmechanisme, met een knikconstructie van het dubbele sigma-type en een telescopische arm met drie schuifsecties, maakt nu gebruik van SSAB-staal om gewicht te besparen, terwijl de zwenking in beide richtingen 320 graden is en de platformrotatie een volledige 180 graden.

Het nieuwe platform heeft een variabele stempelset met automatische verlenging en drukdetectie, inclusief het S3 Smart Stability System van CTE, dat automatisch het werkbereik aanpast aan de werkelijke stempelconfiguratie die is geselecteerd. De bedieningselementenbevatten start en -stop voor een soepele bediening, terwijl een diagnosescherm op de bedieningselementen een actief werkend display bevat.

Overig nieuws