Cramo koopt Zweedse Nordic Modular Group

Cramo Logo

Cramo verwerft de in Zweden gevestigde, hoogwaardige bouwproducent Nordic Modular Group in een deal die het bedrijf waardeert op ongeveer SK2,7 miljard (€ 263 miljoen).

De deal wordt gefinancierd door bankfinanciering en converteerbare bankbiljetten, die door de verkopers kunnen worden gebruikt voor herinvestering in de Modulaire Ruimte-activiteiten van Cramo. Nordic Modular werd opgericht in 1956. De belangrijkste markt is in Zweden met activiteiten in Noorwegen, Denemarken en Finland. Het bedrijf heeft 230 werknemers en had in 2017 een omzet van SK 779 miljoen (€ 75 miljoen), met een operationele winst van SK 160 miljoen (€ 15,5 miljoen) maar de omzet in het eerste kwartaal steeg met 26 procent. Ongeveer de helft van de inkomsten van het bedrijf is afkomstig van verhuur en leasing van gebouwen.

Leif Gustafsson, CEO van Cramo, zei: “De acquisitie is volledig in lijn met onze Shape and Share-strategie en zal de positie van Cramo op de modulaire ruimtemarkt in de Nordics versterken ter ondersteuning van onze ambities om winstgevend te groeien. NMG is een ideale aanvulling op onze huidige modulaire bedrijfsactiviteiten, versterkt ons concurrentievermogen in de Scandinavische landen en creëert een platform voor verdere internationale expansie. Zoals aangekondigd in december 2017 onderzoeken we de scheiding en mogelijke splitsing van de divisie Modular Space. ”

Henrik Jonsson, managing director van Nordic Modular’s eigenaar Nalka Invest, voegde hieraan toe: “Dit is een uitstekende mogelijkheid om de activiteiten van NMG te combineren met een ander premium bedrijf in de modulaire ruimtemarkt die in staat is om het modulaire bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Ik ben ervan overtuigd dat het bedrijf een geweldige nieuwe eigenaar in Cramo heeft gevonden, die samen met professionele medewerkers bij NMG het bedrijf verder zal ontwikkelen en laten groeien.”

Overig nieuws