Riwal levert eerste 43 meter 100% elektrische telescoophoogwerker

Riwal levert eerste 43 meter 100% elektrische telescoophoogwerkerPoul Steiness (links) en Jesper Becker, Riwal Equipment Sales Manager Scandinavie (rechts)

Riwal heeft ’s werelds eerste 43 meter geheel elektrische telescoophoogwerker verkocht aan Steiness Liftcenter ApS in Denemarken. De machine werd gelanceerd tijdens een klantevent op 15 juni jl. waar het 50 jarig jubileum van Riwal werd gevierd.

Het technisch expert team van Riwal, onder leiding van Nico den Ouden heeft een diesel aangedreven JLG 1350SJP omgezet naar 100% elektrisch aangedreven. Geconverteerde machines worden toegevoegd aan de verhuurvloot van Riwal en zullen ook verkocht worden aan andere verhuurbedrijven en eindgebruikers. De allereerste machine werd geleverd aan Steiness Liftcenter ApS. Steiness is een Deens verhuurbedrijf gespecialiseerd in hoogwerkers, verreikers en heftrucks. De focus van Steiness ligt op het verhuren aan andere verhuurbedrijven in Denemarken en andere Scandinavische landen.

Met de belangrijkste functies van de JLG 1350SJP, zoals de 43 meter werkhoogte en 24 meter horizontaal bereik, gecombineerd met de elektrische aandrijving, voorziet Riwal klanten van een krachtige oplossing om op een veilige en productieve manier zowel binnen als buiten te werken. Met een geluidsniveau onder de 70dB(A) en geen enkele uitstoot van uitlaatgassen is deze 100% elektrische telescoophoogwerker voorzien van een accu en heeft een 400 volt geïntegreerde oplader.

Poul Steiness, eigenaar van Steiness Liftcenter vertelt: “Deze telescoophoogwerker is 100% elektrisch aangedreven, wat duidelijk de voorkeur verdient vanwege het lage geluidsniveau, geen vervuiling en lagere operationele kosten. Tegelijkertijd voldoet het aan de groeiende vraag uit de markt naar milieuvriendelijke ‘groene’ machines. De machine zal interessant zijn voor gebruik in stadscentra en in concertzalen. Het kan binnen en buiten op de grote bouwplaatsen worden ingezet, waardoor onze tijdsbesteding toeneemt. Steiness Liftcenter wil voortrekker zijn in de groene innovatie op bouwplaatsen. Door onze sterkte relatie met Riwal Denemarken, wilden we als eerste overstappen naar dit speciale exemplaar door deze toe te voegen aan onze verhuurvloot.”

Norty Turner, Riwal CEO, laat weten: “Het is de missie van Riwal om de beste klantervaring in de industrie te leveren en de elektrisch JLG 1350SJP is een perfect voorbeeld van hoe we dit vertalen naar de praktijk. Het is een duurzaam alternatief voor diesel aangedreven machines met behoud van alle functies. We willen de industrie naar de toekomst leiden en innovaties zoals de 43 meter elektrische telescoophoogwerker helpt ons daarmee. Ik feliciteer Steiness Liftcenter met de aankoop van ’s wereld eerst exemplaar.”

Overig nieuws