Eerste Manitou/Neotec weg- en railhoogwerker voor Australië

Eerste Manitou/Neotec weg- en railhoogwerker voor AustraliëDe eerste Neotec Skyrailer 400RR units in Australie

De eerste 16m werkhoogte weg- en railhoogwerker combinatie Neotec 400RR/Manitou 160 ATJ knikteleskoop is gecertificeerd en in bedrijf gesteld in Australië. 

De RoadRailer, gebouwd door Neotec in Frankrijk, is een volledig gemodificeerde versie van de 16m Manitou zelfrijdende knik-teleskoophoogwerker, model 160ATJ.

De eerste machine werd eind 2017 door Neotec verscheept naar hun dealer Aries in Australië als onderdeel van een order voor 6 units. Na aankomst onderging de machine een volledige railcertificering door de Australische overheidsorganisatie Transport for NSW. De certificering is gebaseerd op de nationale AS7502 standaard en heeft inmiddels een landelijke ontwerp registratie waardoor de machines goedgekeurd zijn voor werkzaamheden op alle Australische spoorwegnetten. De machines werken nu in Sydney en Melbourne.

De hoogwerkers hebben een onbegrensde platformcapaciteit van 400 kg over het volledige 360graden zwenkbereik, bij een werkhoogte van 16,4m met verhoogde opdruk, en een max zijdelings werkbereik van 8,5m.

Inmiddels heeft Neotec ook de 100ste machine van dit type geleverd aan een onderneming in het Verenigd Koninkrijk.

De Neotec Skyrailer 400RR aan het werk in Melbourne

Overig nieuws