Ruthmann richt dochteronderneming op in Noord-Amerika

Ruthmann richt dochteronderneming op in Noord-Amerika

Het in Duitsland gevestigde Ruthmann heeft een eigen dochteronderneming opgezet in Noord-Amerika.

Ruthmann North America zal de aanwezigheid van de fabrikant op het continent blijven ontwikkelen samen met zijn twee reeds lang bestaande verkoop- en servicepartners, Time Manufacturing en ReachMaster.

Uwe Strotmann, algemeen directeur van de verkoop bij Ruthmann, is benoemd tot president van de nieuwe entiteit met Rolf Kulawik, managing director bij Ruthmann, en werd er executive vice president van. Beide blijven gevestigd in Duitsland.

Tom Goyer zal een nieuwe functie op zich nemen als vice-president van de verkoop- en marktontwikkeling in Noord-Amerika en zal de dagelijkse manager ervan zijn. Tom Goyer is gevestigd in Tampa, Florida en zal vanaf daar landelijke activiteiten uitvoeren.

Kulawik licht toe: “Met deze stap willen we onze verkoop- en servicepartners meer ondersteuning en focus bieden door dichter bij de klant te staan. Tom kent de Noord-Amerikaanse markt voor hoogwerkers als de rug van zijn hand en is daarom de ideale kandidaat voor deze nieuwe belangrijke positie.”

Time Manufacturing

Time Manufacturing blijft Ruthmann’s langdurige partner voor grotere autohoogwerkers. Samen hebben ze de Amerikaanse markt voor Ruthmann Steiger-producten ontwikkeld en de in Duitsland geproduceerde hoogwerkers aangepast aan de ANSI-normen. De SKYBIRD 215l is het resultaat van deze inspanningen.

ReachMaster is al acht jaar de exclusieve importeur en distributeur in Noord-Amerika van de Ruthmann Bluelift-lijn en zal dit blijven doen. Vorig jaar heeft ReachMaster zijn portfolio van speciale hoogwerkers uitgebreid met de Ruthmann Eagle T108A, de eerste autohoogwerker in de VS, die zonder een commercieel rijbewijs kan worden bestuurd.

Ebbe Christensen, president van ReachMaster, zei: “De gezamenlijke ontwikkeling tussen onze bedrijven van de Eagle mid-range truck mounted lijn heeft aangetoond dat er een nichemarkt is voor dit type product. We verwelkomen Tom aan boord als een ander geweldig voorbeeld van de toewijding van Ruthmann aan de markt. Ik ken Tom al jaren, en ik weet dat hij een grote aanwinst voor ons zal zijn bij de ontwikkeling van dit segment.”

Goyer voegt toe: “De Ruthmann-producten passen perfect in de Noord-Amerikaanse markt. Samen met onze partners verheugen wij ons erop het beste van alles te bieden in één gecoördineerd pakket: hoge prestaties, topkwaliteit en uitstekende service en klantondersteuning. Dit is waar de Noord-Amerikaanse markt op heeft gewacht en ik ben erg opgewonden om er deel van uit te maken.”

Overig nieuws