Easy Lift levert eerste hybride spin rupshoogwerker van R420 model

Easy Lift levert 1ste hybride spin rupshoogwerker

De Italiaanse fabrikant Easy Lift heeft haar eerste op rupsen gemonteerde spinhoogwerker geleverd aan één van hun klanten in Hong Kong. Het betreft een volledige update versie van het model R420.

De update versie krijgt de modelnaam R420HY en gaat deel uitmaken van een vloot hoogwerkers waarin de machine met bedieningsman te huur is. De R420HY heeft een werkhoogte van 41,40m met 230 kg werkbelasting en 120 kg op een max. zijdelings werkbereik van 16,50m. Het eigengewicht van de machine bedraagt slechts 8.500 kg.

De machine is uitgerust met een twee snelheden transmissie, Danfoss ventielen, Scanreco radiografische besturing en zelf nivellerende stempels. De R420HY is voorzien van 3 aandrijfbronnen, een brandstofmotor, een elektromotor en lithium accu’s. De brandstofmotor is een Stage 5 Hatz die geheel voldoet aan de Europese en Amerikaanse emissie eisen. De standaard 220V elektromotor is ook beschikbaar in 110V en 380V.

Het 200Ah lithium batterij pakket is in Italië geproduceerd en heeft een innovatief elektronisch balans systeem dat werkt via de laad- en ontlaad cyclus. Voorts is de machine uitgevoerd met het Easy-Hers syteem (Easy Lift Hydraulic Energy Recovey System). Dit systeem gebruikt de hydraulische olie die tijdens het werken niet gebruikt wordt om de lithium batterijen op te laden; dit reduceert de kosten voor het laden van de accu’s en het brandstofgebruik.

Easy Lift levert ook hybride uitvoeringen op hun reeks banden en rupsmodellen van de types RA26, R260, R300 and R360.

Overig nieuws