JCB breidt fabriek UK uit

JCB breidt haar belangrijkste productiefaciliteit in het Verenigd Koninkrijk uit met een nieuwe productie-installatie van 35.000 vierkante meter in Uttoxeter, Staffordshire.

Het nieuwe gebouw, dat ergens volgend jaar moet worden voltooid, vertegenwoordigt een investering van ongeveer £ 50 miljoen, wat de huidige productie van cabines, die worden gebruikt op verschillende machines waaronder verreikers, zal verdubbelen

De faciliteit heeft de capaciteit om tot 100.000 cabines per jaar te produceren en omvat een computergestuurde productielijn, een volledig geautomatiseerde verfinstallatie en robotlassers. Naar verwachting zal het in 2022 ongeveer 200 extra personeelsleden tewerkstellen.

JCB Cab Systems is momenteel gevestigd in Rugeley, Staffordshire en heeft 400 werknemers.
David Carver, general manager van JCB Cabs zei: “Terwijl nieuwe banen worden gecreëerd, zal de verhuizing naar de nieuwe fabriek ons ​​in staat stellen om de capaciteit te verdubbelen zonder het personeelsbestand te verdubbelen dankzij een hoge mate van automatisering. De hele fabriek wordt ontworpen om de productiviteit te verbeteren, afval te verminderen en ongekende kwaliteitsniveaus te bieden.”

Chief executive Graeme Macdonald voegde hieraan toe: “Deze nieuwe fabriek zal de meest geavanceerde en productieve cabine in de wereld zijn en zal nog grotere efficiëntieniveaus aan het bedrijf toevoegen. De investering is een van de grootste in de geschiedenis van het bedrijf en onderstreept onze inzet voor productie in Groot-Brittannië en in onze thuisregio Staffordshire.”

Overig nieuws