JLG Australië roept schaarhoogwerkers terug

JLG Australië roept schaarhoogwerkers terug

JLG Australia heeft eigenaars van Australische en Nieuw-Zeelandse standaardversies van de 1932R schaarhoogwerkers gevraagd om ze uit dienst te nemen, terwijl het de oorzaak bevestigt van een incident waarbij een hoogwerker op een ongecontroleerde manier afdaalde.

De specifieke tekst is als volgt:

“JLG is onlangs op de hoogte gebracht dat tijdens het gebruik een JLG schaarhoogwerker van het model 1932R op een ongecontroleerde manier is afgedaald. Er is een potentieel risico op verwondingen van de operator of anderen in de buurt. De oorzaak van de afdaling op een ongecontroleerde manier is niet afdoende bepaald en JLG zet zijn onderzoek in dat opzicht voort.”

Actie vereist

“JLG vereist dat klanten zich onthouden van het gebruik van het model 1932R en alle nodige stappen nemen in overeenstemming met het veiligheidsbeheersysteem om ervoor te zorgen dat de 1932R tot nader order niet gebruikt kan worden op de werkplek. Het is erg belangrijk dat deze informatie zo snel mogelijk wordt verspreid onder al het personeel dat de apparatuur bedient, onderhoudt of in de directe omgeving werkt.”

Overig nieuws