Riwal stelt nieuw krediet veilig

Logo Riwal

Hoogwerkerverhuurder Riwal heeft een nieuwe kredietfaciliteit van € 375 miljoen toegewezen gekregen.

De nieuwe faciliteit, die profiteert van gunstige marktomstandigheden, vervangt een bestaande kredietfaciliteit van € 220 miljoen en heeft een looptijd tot 2023 met twee verlengingsopties van één jaar, wat de periode mogelijk verlengt tot juni 2025.

De marge van de kredietfaciliteit is verlaagd, als gevolg van de sterke balans en prestaties van Riwal, zei het bedrijf. De kredietfaciliteit zal worden gebruikt voor kapitaaluitgaven, algemene bedrijfs- en werkkapitaaldoelen en zal helpen de internationale groeistrategie van Riwal, inclusief acquisities, te ondersteunen.

“Sterke bankrelaties”

René Timmers, chief financial officer van Riwal, zei: “We zijn verheugd om de regeling van onze doorlopende kredietfaciliteit met onze kernbanken aan te kondigen, wat ons schuldvolume-profiel verbetert. We waarderen onze sterke bankrelaties en het vertrouwen dat deze verbintenis weerspiegelt in ons bedrijfsmodel.”

De kredietfaciliteit wordt verstrekt door een syndicaat van vijf Nederlandse en internationale banken, namelijk ABN AMRO, Commerzbank, Deutsche Bank, ING en Rabobank. De Rabobank is gemandateerd als coördinator voor deze transactie en ING Bank zal de rol van agent vervullen.

Overig nieuws