ATO-status voor Nationwide

UK verhuurbedrijf Nationwide Platforms heeft de Approved Training Organisation (ATO) status gekregen van Construction Industry Training Board (CITB), zo heeft het aangekondigd.

Om de ATO-status te bereiken, volgde het bedrijf een CITB-goedkeuringsproces dat een beoordeling bevat van de cursussen die worden aangeboden door Nationwide Platforms en de bijbehorende normen en kwalificaties. Nationwide zei dat haar nieuwe status als door CITB goedgekeurde trainingsorganisatie een aantal belangrijke voordelen zou bieden voor klanten die snel en gemakkelijk IPAF- en PASMA-trainingscursussen kunnen boeken bij Nationwide Platforms via de nieuwe trainingsdirectory van CITB.

De lancering van de nieuwe online Construction Training Directory van CITB in april 2018 volgt een evaluatie door de overheid en een raadpleging van de industrie over de manier waarop training voor de bouwsector wordt ondersteund. De nieuwe online-directory bevat trainingsprogramma’s, kwalificaties, cursussen en normen die in aanmerking komen voor subsidiefinanciering.

“Belangrijke en positieve verandering binnen de bouwsector”

Phil Wainwright, interim-directeur van Nationwide Platforms, zei: “We zijn verheugd dat we de CITB Approved Training Organization (ATO) status hebben gekregen. De lancering van deze nieuwe aanpak van het CITB betekent een belangrijke en positieve verandering binnen de bouwsector. Het zal onze klanten in staat stellen om hun werknemers online te trainen, de prestaties van medewerkers te controleren en CITB-subsidiebetalingen eenvoudiger en efficiënter te claimen. Als landelijke aanbieder van IPAF-trainingen, met CITB ATO-status, zullen we nu in de CITB Trainingsdirectory verschijnen, waardoor het voor betalende klanten veel gemakkelijker wordt om onze trainingscursussen te vinden en te boeken.”


Commentaar hoogwerkernieuws.nl
Het lijkt erop dat in de UK training meer aandacht krijgt en o
ok door overheidsinstanties als zodanig aan regulering onderworpen is. Iets wat we in ons land niet kennen en waar veel ruimte is voor verbetering. 

Overig nieuws