Loxam/Nationwide verwerft UK Platforms

Loxam logo

HSS heeft ingestemd met de verkoop van haar UK hoogwerker divisie aan Nationwide Platforms/Loxam voor £ 60,5 miljoen. Als onderdeel van de overeenkomst is HSS een langjarige strategische overeenkomst aangegaan met Nationwide voor het leveren van hoogwerkerapparatuur. 

De deal genereert £ 47,5 miljoen in contanten voor HSS, die 80 procent van de netto middelen zal gebruiken om schulden af ​​te betalen, waarbij het saldo – ongeveer £ 9 miljoen – wordt gebruikt voor investeringen en upgrading van de core tool hire business. Het bedrijf verwierf UK Platforms in juli 2013 van Haulotte en beheert een vloot van 3.000 hoogwerkers. Naar verwachting zal de deal in het vierde kwartaal worden voltooid.

HSS chief executive officer Steve Ashmore, verklaarde: “De aankondiging van vandaag is een nieuwe stap vooruit en zal de voortgang versnellen ten opzichte van onze strategische prioriteiten waaronder verdere schuldafbouw en de focus verhogen op onze belangrijkste toolverhuurbedrijven. We zullen onze klanten blijven voorzien van al hun toegangsbehoeften via onze bestaande vloot en het nieuwe strategische partnerschap met Nationwide.”

“Een spannende onderneming”

In een brief aan medewerkers van UK Platforms zei Don Kenny, chief executive van Loxam Access: “We zijn erg enthousiast over het voorstel om twee prominente Britse providers van verhuur van toegangsapparatuur samen te brengen. Beide organisaties hebben een sterke reputatie op de Britse markt als betrouwbare en professionele leveranciers van elektrische, diesel- en bi-energetische toegangsapparatuur . Wij geloven dat deze overname een spannende onderneming voor ons is, die de mogelijkheid biedt om onze vloot- en klantenportefeuille te vergroten en tegelijkertijd onze gezamenlijke marktpositie te versterken. De diversificatie van onze activiteiten in het Verenigd Koninkrijk biedt onze medewerkers grote kansen op het gebied van loopbaanontwikkeling, training en het prestige van het werken voor één van de grootste materieelverhuurders van de wereld, Loxam Group.”

Overig nieuws