Sterke eerste helft voor United Rentals

United Rentals Logo

United Rentals heeft een sterk tweede kwartaal en eerste halfjaar gemeld met winsten die met meer dan 50 procent zijn gestegen.

Uitgaande van de resultaten voor de eerste zes maanden tot eind juni stegen de inkomsten met 22,5 procent tot $ 3,63 miljard, voornamelijk dankzij de overnames van NEFF in april 2017 en NES in oktober vorig jaar. De winst voor belastingen was 51 procent hoger op $ 591 miljoen. Het bedrijf zegt dat de bezettingsgraad met 67,2 procent is afgenomen als gevolg van de twee grote overnames, terwijl het volume van apparatuur op huur 20,6 procent steeg en de tarieven 2,5 procent hoger waren. Inkomstenstijgingen werden geboekt voor aspecten van het bedrijf – van verhuur tot nieuwe en gebruikte verkoop.

In het tweede kwartaal waren de inkomsten 18,5 procent hoger op $ 1,89 miljard, terwijl de winst vóór belasting steeg met 56,5 procent tot 359 miljoen. De bezetting was 69,2 procent, met een huurvolume van 7 procent, en een stijging van 2,8 procent. Het bedrijf heeft zijn bruto investeringsuitgaven verhoogd naar $ 1,9 tot $ 2 miljard met plannen om gebruikte apparatuur van de vloot met een waarde van ongeveer $ 750 miljoen te verkopen.

Chief executive Michael Kneeland zei: “We waren zeer tevreden met de dynamiek van onze activiteiten in het tweede kwartaal, omdat een sterke toename van het volume en de tarieven de pro forma huuropbrengsten beter dan 11 procent deed stijgen. De Neff-integratie is grotendeels voltooid en we kijken er naar uit om het proces dit kwartaal met Baker te starten.

“Alles wat we intern en extern zien, wijst op een duurzame cyclus en voortdurende industriële discipline bij het beheren van de groei van de vloot. Tegen deze achtergrond hebben we onze richtlijnen voor 2018 voor totale inkomsten, aangepaste EBITDA en capex verhoogd. We blijven ons richten op het uitvoeren van een uitgebalanceerde strategie van groei en rendement om de waarde op lange termijn te maximaliseren.”

Overig nieuws