Kiloutou breidt uit in Italië

Kiloutou afbeelding

Het Franse verhuurbedrijf Kiloutou heeft de nieuwste op het gebied van een reeks overnames aangekondigd, waardoor Elevo is toegevoegd aan het bedrijf.

Elevo is een verhuurbedrijf voor toegangsapparatuur in Bergamo, Italië. Het heeft meer dan 500 machines die oplopen tot 100 meter hoog en biedt werk aan 23 mensen. Kiloutou vertrouwt naar eigen zeggen op de knowhow van Elevo, omdat het van plan was zijn aanwezigheid in het land te vergroten, na de overname van zowel Cofiloc als Euronol in juli vorig jaar.

Het bedrijf heeft eerder deze maand al twee bedrijven overgenomen namelijk GL Verleih NRW Keulen en Seralfe. Het verwierf ook Butsch Meier in april, een Duits bedrijf voor verhuur van toegangsapparatuur. Olivier Colleau, president en CEO van Kiloutou, zei: “Deze acquisitie is volledig in lijn met de internationale ontwikkelingsstrategie voor Kiloutou om onze positie uit te breiden in nieuwe gebieden met een hoog potentieel. Het illustreert nogmaals ons vermogen om regionale spelers van zeer hoge kwaliteit te verzamelen en verder te ontwikkelen.”

“Het langetermijndoel van de groepen is om door te gaan met haar ontwikkeling op de Italiaanse markt via agentschappen, interne groei en overnames. Ik heet de Elevo-ploeg dan ook van harte welkom.”

Ondertussen voegde Sergio Gualandris, oprichter en CEO van Elevo, toe: “Wij verwelkomen de overname van ons bedrijf door Kiloutou. Hierdoor kan Elevo zich aansluiten bij het netwerk van de Cofiloc-agentschappen en een nieuwe fase van zijn ontwikkeling in Lombardije op zich nemen, terwijl het de uitstekende service blijft bieden die de reputatie van ons bedrijf heeft gecreëerd.”

Overig nieuws