Hiab neemt Effer over

Laadkraanfabrikant Hiab heeft de Effer autolaadkranen-activiteiten overgenomen van de CTE-groep tegen een prijs die het bedrijf waardeert op € 50 miljoen.

Effer werd opgericht in 1965 en is gevestigd in Minerbio, Italië, met 400 werknemers en een omzet van € 71 miljoen vorig jaar, met een bedrijfswinst van € 6,1 miljoen. Het bedrijf biedt machines met een bereik van drie tot 300 ton / meter loopt, samen met speciale applicatie truckkranen en scheepskranen. Effer levert aan ongeveer 100 dealers in 60 landen.

Hiab en zijn moedermaatschappij Cargotec, zegt dat de overname een belangrijke bouwsteen zal zijn in haar streven om marktleider te worden voor autolaadkranen. De Effer-reeks zal het grote kraanassortiment van Hiab aanzienlijk versterken, met name meer dan 100 ton / meter, waar Effer een toonaangevende speler is. Het oorspronkelijke plan is dat Effer blijft opereren als een op zichzelf staande divisie van Hiab, met behoud van het merk Effer en het dealernetwerk.

Hiab president Roland Sundén zei: “Ik ben verheugd Effer te verwelkomen in de Hiab-familie. Deze acquisitie is een gewaagde stap in lijn met onze groeistrategie om wereldwijd leider te zijn op het gebied van handling op de weg en in het bijzonder in autolaadkranen, de industrie die door Hiab bijna 75 jaar geleden is opgericht.”

Effer-topman Lorenzo Cipriani voegde toe: “Door zijn omvang en wereldwijde schaal biedt Hiab de meest optimale mogelijkheden voor verdere groei voor Effer en ik ben verheugd dat Effer deel gaat uitmaken van een organisatie met een even trots verleden, passie voor kwaliteit en betrouwbaarheid, en streven naar innovatie.”

Overig nieuws