Omzet JLG stijgt met 18,4%

De omzet bij JLG steeg met 18,4% tot $ 1,16 miljard in het derde kwartaal van het boekjaar 2018, terwijl de backlog voor de periode van drie maanden dramatisch steeg.

De toename van de verkopen voor de toegangsafdeling van Oshkosh Corporation was voornamelijk te danken aan de toegenomen vraag naar verreikers en hoogwerkers, geleid door Noord-Amerika.

Het bedrijfsresultaat nam toe met 14,7% tot $ 149,3 miljoen, of 12,9% van de omzet, in het derde kwartaal van boekjaar 2018, vergeleken met $ 130,2 miljoen, of 13,3% van de omzet, in het derde kwartaal van het fiscale jaar 2017. “Hogere verkoopvolumes waren verantwoordelijk voor de stijging, evenals verbeterde prijzen, deels gecompenseerd door uitdagingen in verband met het opvoeren van productievolumes, ongunstige klant- en productmix, hogere vrachtkosten en de impact van ongunstige wisselkoersen”, zei het bedrijf in zijn financiële verklaring.

De resultaten van het derde kwartaal omvatten vóór belastingen en herstructureringskosten $ 6,9 miljoen. Exclusief deze kosten bedroeg het aangepaste bedrijfsresultaat $ 156,2 miljoen, of 13,5% van de omzet, in het financiële derde kwartaal van 2018, vergeleken met $ 140,8 miljoen, of 14,4% van de omzet, in het derde kwartaal van 2017.

De netto-omzet over de periode van negen maanden bedroeg $ 2.716,2 miljoen, vergeleken met $ 2.192,6 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De achterstand in de negen maanden steeg nog sterker van $ 523 miljoen tot $ 1.225,7 miljoen.

Wilson Jones, president en CEO van Oshkosh Corporation zei: “Ondanks de onzekerheid over de impact van het handelsbeleid, zijn de marktfundamenten voor onze bedrijven positief. Gecombineerd met een sterke pijplijn van defensiezaken en een hogere backlog in alle segmenten vergeleken met het voorgaande jaar, gaan we vol vertrouwen het laatste kwartaal van ons fiscale jaar in. De uitdagingen die we vorig kwartaal opmerkten bestaan ​​nog steeds en hebben ons ook in het derde kwartaal beïnvloed. Maar het team maakt vorderingen bij het aangaan van deze uitdagingen en we verwachten dat solide resultaten het boekjaar 2018 afsluiten.”

Overig nieuws