Omzet Palfinger stijgt met meer dan 6 procent

Palfinger

De multinational Palfinger Group uit Salzburg, Oostenrijk, heeft aangekondigd dat het in de eerste helft van 2018 verder is gegroeid.

Het bedrijf zei dat de omzet steeg met 6,4 procent op jaarbasis, van EUR 753,8 miljoen naar EUR 801,9 miljoen, en bereikte een nieuwe piek voor de eerste helft van de verslagperiode.

Palfinger schrijft de groei toe aan voortdurende, organische expansie in Europese en Russische markten. Het bedrijf zei ook dat herstructureringsmaatregelen in Noord-Amerika en in de maritieme sector, die in 2016 zijn gestart, nog steeds een negatief effect op de winst hadden. Echter, zei Palfinger, de grote herstructureringsmaatregelen in Noord-Amerika waren nu voltooid en ondanks het negatieve effect behaalde het een dubbelcijferige operationele winstgevendheid met een EBITn-marge van 10,4 procent.

“Dankzij de sterke vraag konden we onze winstgevende groei voortzetten”, aldus Andreas Klauser, CEO van Palfinger. Zijn vooruitzichten voor de tweede helft van het jaar zijn optimistisch: “Voor 2018 als geheel verwachten we opnieuw een toename van de omzet en operationele winstgevendheid, evenals een hoger geconsolideerd nettoresultaat dan in 2017.”

Overig nieuws