Groei met dubbele cijfers voor Herc

Herc Rentals heeft voor het tweede kwartaal van het jaar een organische stijging van 11,9% gemeld ten opzichte van de jaar-op-jaaromzet, waarbij de omzet US $ 392,5 miljoen (€ 339 miljoen) bereikte.

Het verhuurbedrijf zei dat de groei met dubbele cijfers werd aangedreven door sterke lokale accounts, evenals zijn ProSolutions- en ProContractor-sectoren. De totale omzet voor Herc groeide 16,8% tot US $ 485,5 miljoen (€ 419 miljoen) voor het tweede kwartaal.

Aangepaste inkomsten vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) voor het kwartaal bedroegen US $ 152,2 miljoen (€ 131,4 miljoen), wat een stijging betekent van 14,4%. Herc zei dat de EBITDA-groei een weerspiegeling was van de sterke omzetgroei en de verbeterde prijzen in de markt voor gebruikte apparatuur.

Voor de eerste helft van 2018 bedroegen de inkomsten uit apparatuurhuur US $ 761,6 miljoen (€ 618,54 miljoen) – een stijging van 13,4% – terwijl de totale inkomsten US $ 805,2 miljoen (€ 695 miljoen) waren. De bruto-investeringen in het eerste halfjaar bedroegen US $ 300,5 miljoen (€ 259,38 miljoen).

Larry Silber, president en CEO van Herc Rentals, zei: “Onze focus op vloot-, klant- en lokale marktdiversificatie bleef in het tweede kwartaal een sterke organische omzetgroei genereren in Noord-Amerika. We hebben ons vierde achtereenvolgende kwartaal van een tweecijferige groei van de huuropbrengsten van apparatuur over het voorgaande jaar gerealiseerd, dankzij verbeterde volumes, mix en prijs. We voltooiden ook de definitieve scheiding van onze financiële informatietechnologiesystemen van Hertz eind juli. De succesvolle afronding van dit project betekent dat we geen ondersteuning meer van onze voormalige ouder gebruiken en onze onafhankelijkheid waarborgen. Nu de laatste scheiding achter de rug is, kunnen onze volledige aandacht en middelen worden besteed aan operationele verbeteringen.”

Overig nieuws