Recordomzet voor Wacker Neuson

Martin Lehner, CEO of Wacker Neuson

De omzet zou in de eerste helft van 2018 een recordhoogte hebben bereikt voor Wacker Neuson.

De in Duitsland gevestigde fabrikant van lichte en compacte machines toonde aan dat de omzet steeg met 8% tot € 825 miljoen, vergeleken met € 764 miljoen in de eerste helft van 2017. Gecorrigeerd voor valuta-effecten komt dit overeen met een stijging van 12%.

Wacker Neuson schreef deze groei voornamelijk toe aan de aanhoudend hoge vraagniveaus in de bouwmarkt en sterke prestaties in de Europese landbouwsector.

In Europa in het bijzonder – de grootste afzetmarkt van het bedrijf, goed voor 73% van de omzet van de groep – steeg de omzet in het eerste halfjaar met 8% tot € 599 miljoen, vergeleken met € 556 miljoen in dezelfde periode van 2017.

Martin Lehner, CEO van Wacker Neuson, zei: “Onze sterke prestaties in deze regio werden gevoed door een sterke bouwmarkt, een positieve ontwikkeling van onze Kramer- en Weidemann-merken in de landbouwsector en de groei in ons servicesegment.”

In Amerika steeg de omzet met 9% tot € 202 miljoen, ten opzichte van de € 185 miljoen in de eerste helft van 2017. Echter, gecorrigeerd voor valuta-effecten steeg de omzet met 21%, wat aantoont dat de zwakke Amerikaanse dollar een bijzonder sterke impact heeft in deze regio.

Vanwege de positieve resultaten bevestigde Wacker Neuson zijn leidraad voor het fiscale jaar 2018: “Vanwege de huidige gezonde situatie op de internationale bouw- en landbouwmarkten, zijn onze belangrijkste doelmarkten intact en zijn onze orderboeken goed gevuld.”

Overig nieuws