Hogere inkomsten bij Manitex

Manitex logo

Amerikaanse hoogwerker- en kraanfabrikant Manitex meldde hogere verkopen in het eerste halfjaar van 2018.

In de eerste zes maanden steeg de omzet bijna 31 procent ten opzichte van vorig jaar tot $ 120,6 miljoen dankzij de sterkere verkoop van telescoopkranen voor montage op chassis. Het bedrijf slaagde er ook in om de verliezen vóór belastingen te verminderen van $ 4,8 miljoen vorig jaar naar $ 1,8 miljoen dit jaar, met stijgende kosten die de marges onder druk hielden. Het bedrijf slaagde er wel in om de nettoschuld in de zes maanden met $ 39 miljoen te verminderen, waarmee het vanaf eind juni $ 51 miljoen werd, vooral dankzij de $ 32,7 miljoen investering van Tadano.

Chief executive David Langevin zei: “De vandaag gerapporteerde resultaten laten nog steeds een gestage verbetering zien in onze activiteiten, met een groei in omzet, marges en gecorrigeerd inkomen, maar de belangrijkste gebeurtenis die zich in het tweede kwartaal voordeed was de investering van $ 32,7 miljoen in Manitex door Tadano.”

Chief Operating Officer Steve Kiefer voegde hieraan toe: “In het kwartaal hebben we een hogere omzet en winst gegenereerd als gevolg van de wereldwijd stijgende vraag naar onze producten en de operationele uitvoering van onze verkoop- en productieteams. De omzet van $ 63,9 miljoen steeg 23 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, en 13 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. Door onze voortdurende inspanningen om de valuta-, inflatie- en supply chain-uitdagingen op korte termijn te beheren, konden we onze brutomarge handhaven ten opzichte van vorig kwartaal en met 140 basispunten stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.”

Overig nieuws