IRC: de volgende stap in veiligheid

Andrew Delahunt, directeur Techniek en Veiligheid bij IPAF

De snelgroeiende hoogwerkermarkten in Azië verbeteren aanzienlijk hun benadering van veiligheid, zei Andrew Delahunt, directeur Techniek en Veiligheid bij IPAF, maar de volgende stap zal zijn om hen te vergelijken met zeer veiligheidsbewuste landen zoals het VK en Duitsland.

Delahunt zal zijn toespraak op de International Rental Conference (IRC) in Shanghai op 26 november gebruiken om te betogen dat ongevallenonderzoeken en statistieken essentiële instrumenten zijn om de veiligheid te verbeteren, en in volwassen markten worden gebruikt om ongevallen te verminderen en om zowel de bezettingsgraad als het rendement van de verhuurvloot te vergroten.

“Bedrijven zullen hun veiligheidssystemen kunnen beoordelen, omdat we weten wat de kosten van ongevallen zijn – de personele kosten en de financiële kosten”, aldus Delahunt.  “We kunnen ook een dubbel voordeel voor veiligheidsbewuste bedrijven identificeren. De investering in training en veilige werkprocedures vermindert ongevallen en stelt verhuurbedrijven ook in staat om te werken met een hogere bezettingsgraad en lagere reparatiekosten.”

Hij zei dat, vanuit zijn werkervaring in Azië en het onderzoeken van ongelukken aldaar, er een verandering heeft plaatsgevonden in de regio, met een aanzienlijke verbetering in de manier waarop machines worden gebruikt. “De volgende stap is om te beginnen met benchmarken tegen veiligheidsbewuste markten zoals het Verenigd Koninkrijk en Duitsland”, zei Delahunt.

Overig nieuws