CO.ME.T. Officine introduceert nieuwe modellen op Platformers Days en Verticaaldagen

De Italiaanse hoogwerker fabrikant CO.ME.T. OFFICINE introduceert 2 nieuwe hoogwerker modellen/series tijdens Platformersdays te Hohenrode, Duitsland op 14 en 15 september en tijdens Verticaaldagen Benelux op 6, 7 en 8 november in de Evenementenhal te Gorinchem.

Als wereldpremière worden de twee volgende modellen aan het reeds zeer uitgebreide gamma van CO.ME.T. toegevoegd:

De NEW EUROSKY 31/2/17 HQ JIB 

De reeds bestaande NEW EUROSKY lijn is uitgebreid met een nieuwe speciale versie.

De machine biedt een max. werkhoogte van 31m, 17m max. zijdelings werkbereik op max. 12m “up en over” hoogte, 360graden rotatie en een platformcapaciteit van 250 kg. De hoogwerker kan worden gemonteerd op een 3.5 tons chassis, geschikt voor BE rijbewijs.

De NEW EUROSKY lijn wordt karakteriseert door de hoge CO.ME.T. standaarden met dubbele sigma ondermast, volledige rotatie, 2 x 90 graden roteerbaar werkplatform, elektrische 220V aansluiting in het werkplatform en 100% hydraulische besturing. Het hydraulisch systeem van deze machinelijn kenmerkt zich door een lage druk van slechts 25BAR hetgeen resulteert in een uiterst precieze  proportionele bediening met lange levensduur en minimale onderhoudskosten. De machine wordt voorts geleverd met een BI Energy aandrijving.      

 

Een glimp van de nieuwe NEW EUROSKY 31/2/17 HQ JIB

De SOLAR lijn

De SOLAR lijn bestaat uit speciale telescopische hoogwerkers met een hoofdgiek en 1 telescopische sectie, leverbaar in werkhoogtes van resp. 11 en 15m en een horizontaal werkbereik van max. 4m over de achterzijde van het 3,5 tons chassis. (BE rijbewijs). De  SOLAR hoogwerkers zijn uitgevoerd met een groot werkplatform van 3,5 x 2,0m, geschikt voor 400 kg werkbelasting en 4 personen.

De machines hebben een H type afstempeling binnen de chassis breedte maar hebben ook een zelfrijdende rij- en stuurfunctie van het chassis, bedienbaar vanaf het werkplatform. De afstempeling maakt het mogelijk om de machine onder 10graden scheefstand horizontaal te positioneren.

Het platform zelf is voorzien van een 2 x 90 graden rotatie en heeft ook een zelf nivellerende functie om het horizontaal werken op oneffen ondergrond mogelijk te maken. De SOLAR lijn is uitgevoerd met een proportioneel elektro-hydraulische besturing die bediening van meerdere machinefuncties gelijktijdig mogelijk maakt. De SOLAR modellen zijn bij uitstek geschikt voor het handlen van zwaardere lasten zoals kozijnen en gevel- en zonnepanelen.

Introductie

Een ieder wordt van harte uitgenodigd om de nieuwe machines nader te komen bekijken op de Platformers Days te Hohenroda, Duitsland op 14 en 15 september a.s.

Ook op Verticaaldagen Benelux, 6, 7 en 8 november in de Evenementenhal te Gorinchem, zal Co.M.e.T. Officine vertegenwoordigd zijn.

Overig nieuws