Meer Britse overnames voor Boels

Boels

Boels Rental heeft het Britse verhuurbedrijf Artisan Hire Centre en zusterbedrijf SAS (Survey & Safety Equipment Hire and Sales) overgenomen.

Artisan is gevestigd in Swindon en opereert vanuit negen locaties, waaronder de SAS (Survey And Safety Equipment hire) locatie in Bristol – met een breed scala aan apparatuur, waaronder een klein aantal hoogwerkers zoals low level hoogwerkers, aanhangerhoogwerkers en mobiele , inclusief platforms op laag niveau, aanhangwagenliften en aluminium rolsteigers. Het bedrijf werd opgericht in 1972 en bestrijkt het zuidwesten van Engeland en de M4-corridor. De nieuwste toevoegingen volgen op de acquisitie van Supply UK Hire Shops vorig jaar en Already Hire eerder dit jaar. De nieuwe toevoegingen brengen het totale aantal Boels-locaties in het Verenigd Koninkrijk op 38.

Belangrijke mijlpaal

Chief executive Pierre Boels zei: “Dit is een belangrijke mijlpaal in onze voortdurende expansie als internationaal verhuurbedrijf. Artisan en SAS zijn beide goed ingeburgerd en zeer succesvol in het zuidwesten van Engeland. Hun overname kan alleen maar ten goede komen aan de groeistrategie die Boels heeft voor Groot-Brittannië. Hoewel we uiteindelijk streven naar nationale dekking, zullen we ons voorlopig vooral richten op lokale en regionale bedrijven. We willen ervoor zorgen dat steeds meer klanten kunnen profiteren van onze hoogwaardige dienstverlening. In de komende jaren zullen we ons sterk richten op het uitbreiden van onze vloot en deze overnames zijn een belangrijke stap voorwaarts in dit opzicht.”

Chris Comer van Artisan Hire Centres voegde toe: “We zijn erg blij om deel uit te maken van de Boels-familie. We klikten meteen en ontdekten dat we ook voor de toekomst dezelfde plannen hebben. Boels is een belangrijke speler op de huurmarkt, waardoor we de mogelijkheid hebben om onze groei te versnellen. Dit is mogelijk mede dankzij de enorme hoeveelheid kennis en ervaring die Boels met ons kan delen.”

Overig nieuws