Omzetstijging van 21% voor Snorkel

Snorkel heeft de eerste halfjaaromzet van $ 96,3 miljoen gerapporteerd, een stijging van bijna 21 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het bedrijfsresultaat nam echter bijna af tot $ 811.000 vanwege lagere marges en hogere verkoop- en administratiekosten. Het bedrijf heeft ook de passiva op de balans aanzienlijk verhoogd van $ 27 miljoen aan het einde van het eerste kwartaal tot $ 79 miljoen aan het einde van juni.

De cijfers werden onthuld in een verklaring van Tanfield, die nog steeds een belang van 49 procent bezit. Het bereidt aandeelhouders ook voor op de mogelijkheid dat de verkoop van het aandeel in Snorkel een zeer bescheiden rendement zal opleveren, en mogelijk helemaal niets. Een calloptie om Tanfield’s 49 procent te verwerven, kan in oktober worden gedaan, waarbij de waarde is gebaseerd op de resultaten en de balans.

In een verklaring zegt Tanfield: “Een tragere omzetgroei en een lagere winstgevendheid hebben helaas de verwachtingen van Tanfield ten aanzien van de financiële resultaten voor haar aandeelhouders negatief beïnvloed. Het bestuur van Tanfield heeft advies gezocht om het effect van de overeenkomst op de investering van Tanfield duidelijk te definiëren, evenals het effect van de aangepaste balans en zal de aandeelhouders verder op de hoogte stellen. In het geval dat de calloptie wordt uitgeoefend in oktober 2018, verwacht de Raad van Bestuur dat er waarschijnlijk een onderhandelingsperiode zal zijn voorafgaand aan enige financiële besluitvorming. Daarbij zal de Raad van Bestuur de positie van de Vennootschap moeten beoordelen en, indien nodig, een audit opstarten.”

Overig nieuws