Aanhoudende groei voor Haulotte

Logo Haulotte

Haulotte Group boekte een omzetstijging van 13% tot € 289,9 miljoen in de eerste helft van 2018, vergeleken met € 264,6 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

In Europa zette de positieve trend van vorige periodes voort met een omzetstijging van 14%, aangedreven door de sterke vraag van grote verhuurbedrijven in de meeste Europese markten.

De omzet in Azië en de Stille Oceaan groeide met 12% dankzij de Chinese markt. In Latijns-Amerika zette het herstel, dat begon in 2017, zich voort op alle markten, zei het bedrijf, met uitzondering van Argentinië, resulterend in een omzetstijging van 17% in de regio. In Noord-Amerika bleef de omzet groeien met 10%, aangedreven door activiteiten op het gebied van hoogwerkers, die met 23% stegen op het continent.

Over alle bedrijfssegmenten steeg de verkoop van apparatuur met 15% over het halfjaar tot € 252,3 miljoen. De service takken groeiden met 2% tot € 24,7 miljoen, terwijl de huurinkomsten daalden met 13% tot € 12,9 miljoen. Tijdens het halfjaar verkocht Haulotte haar Italiaanse verhuurfiliaal Nr. srl (Nove) aan Loxam.

Het bedrijf zei dat het courante bedrijfsresultaat, exclusief wisselkoersen, met 11% daalde. “Dit was voornamelijk het gevolg van een minder gunstige klant- en geografische mix dan de vorige periode, hogere componentprijzen en groei van vaste kosten in verband met de implementatie van het nieuwe strategische plan van de Groep”, zei het bedrijf.

Anderzijds zag het bedrijfsresultaat van de groep een sterke groei van € 26,7 miljoen, een stijging van 53% ten opzichte van 2017, dankzij de verkoop van de verhuuractiviteit in Italië en een lager niveau van risicovoorzieningen.
De geconsolideerde nettowinst steeg fors tot € 19,1 miljoen, 6,6% van de omzet, als gevolg van de groei van het bedrijfsresultaat en gunstigere wisselkoersen, met name voor de Amerikaanse dollar.

De nettoschuld van de groep steeg in het eerste halfjaar met € 5,4 miljoen, voornamelijk als gevolg van de toename van de behoefte aan werkkapitaal met betrekking tot de bedrijfsgroei. Haulotte Group zei dat het in 2018 een omzetgroei van meer dan 10% verwachtte en verwacht de omzetgroei te kunnen overtreffen.

Overig nieuws