Time Versalift debuteert met hybride

De Versalift VTL-145-F Hybrid

Time Versalift presenteert de eerste Hybride versie van haar VTL hoogwerker lijn. Het debuut vindt deze week plaats tijdens Platformers Days te Hohenroda, Duitsland op vrijdag 14 en zaterdag 15 september. 

Versalift introduceerde de VTL lijn (Versalift Telescopic Light) eerder dit jaar en de productie is inmiddels in volle gang. Een van de innovaties van deze hoogwerker lijn zijn o.a. de ultra hoge sterkte van de stalen mast met een enorm verbeterd kantelmoment voor optimale structurele sterkte en prestaties.
Een zegsman van Time Versalift zei: “veel Europese steden implementeren in toenemende mate zeer strikte milieu regels, hetgeen de inzet van standaard hoogwerkers op chassis beperkt. De hoogwerker branche ondervindt derhalve een toenemende vraag voor hybride en volledig elektrisch aangedreven hoogwerkers op chassis.”

Het onderkennen van deze vraag heeft geleid tot de introductie van de VTL 145-F in hybride uitvoering. De machine zal getoond worden op de Ruthmann stand tijdens Platformers Days in Duitsland, deze week op 14 en 15 september.

De VTL-145-F Hybrid is gemonteerd op een Mercedes-Benz Sprinter chassis met een totaal gewicht van 3,5 ton (BE rijbewijs) De machine heeft een maximale werkhoogte van 14,6m en een lastafhankelijk zijdelings werkbereik van max. 8,6m met een platformcapaciteit van 230 kg. Het chassis wordt aangedreven door de standaard Sprinter dieselmotor. De Hybride hoogwerker kan werken via de aan de motor gekoppelde PTO pomp of 100% elektrisch door gebruikmaking van een elektromotor, een aparte hydraulische pomp en een ingebouwd Lithium-ion accupakket.

Door gebruik te maken van de 100% elektrische optie kan de hoogwerker dus bediend worden met uitgeschakelde chassis motor, waardoor schoon en geluidsarm gewerkt wordt. Het Lithium-ion accupakket is geschikt om een volle dag mee te werken en kan binnen 4 uur volledig worden opgeladen. Door de montage op het Mercedes Sprinter VAN chassis biedt deze hoogwerker ook nog eens voldoende interieurruimte en laadruimte voor materialen en gereedschappen.

Overig nieuws