Eerste Almac telescoophoogwerker

De Italiaanse fabrikant van schaarhoogwerkers op rups, ALMAC, heeft voor het eerst de markt voor telescoophoogwerkers betreden met de 33ft Jibbi 1250 Evo, een dynamische zelfnivellerende telescoophoogwerker, die op Platformers ‘Days in Hohenroda, Duitsland wordt gelanceerd.

De Jibbi 1250 Evo is uitgerust met een driedelige telescopische giek plus een beweegbare jib. De machine kan op hellingen tot 22 graden waterpas worden gepositioneerd en een werkhoogte van 12,2 meter bereiken. De 1250 biedt een reikwijdte van 5,5 meter met een maximale platformcapaciteit van 230kg, terwijl een maximale reikwijdte van zeven meter mogelijk is met een capaciteit van 80kg.

Uitgerust met een 3-cilinder Yanmar-dieselmotor heeft de Jibbi 1250 Evo een totale breedte van 1,15 meter, een totale hoogte van 1,98 meter en een totale lengte van 3,7 meter. Het totale gewicht is 2.850kg. De unit is uitgerust met ‘Dynamic Working Performance’, die de prestaties van de machine voortdurend aanpast aan de werkomstandigheden en een nieuw gepatenteerd rups systeem genaamd Safe-Lock. Dit systeem voorkomt dat de rupsbanden los kunnen geraken van de loopwielen. Voorts is de machine uitgerust met een ultrasonisch bewakingssysteem dat waarschuwt voor bovenhoofdse obstakels .

Almac biedt ook een lierkit van 250 kg als optie en heeft bevestigd dat de Jibbi 1250 Evo vanaf maart of april 2019 beschikbaar zal zijn voor levering.

Overig nieuws