Twee gewonden tijdens Platformers Days

Twee mannen zijn gisteren gewond geraakt toen de mast van een autohoogwerker ontzet raakte tijdens de Platformers Days in Duitsland.

Het incident vond in de ochtend plaats toen de hoofdgiek van een CTE MP32.19 volledig was uitgeschoven en de telescopische bovengiek gedeeltelijk was uitgeschoven. De middensectie van de bovengiek knikte door nabij het basisgedeelte. De werkbak bereikte de grond niet, maar kwam tot rust tegen een spinhoogwerker en volgens de berichtgevingen hadden de twee bedieners harnassen en geschikte aanlijnkoorden aan, die hun levens hoogstwaarschijnlijk hebben gered.

De giek en de werkbak kwamen tot rust tegen een spinhoogwerker

Ze verkeerden in een stabiele toestand en waren beiden aanspreekbaar, hoewel één van hen ernstiger verwondingen had opgelopen. Ze werden per helikopter naar een lokaal ziekenhuis gebracht. Het positieve is dat beide mannen nog in leven zijn en slechts enkele schaafwonden en blauwe plekken hebben opgelopen, het had zoveel erger kunnen zijn.

Inmiddels is bekend geworden dat beide mannen uit het ziekenhuis zijn ontslagen en in orde zijn. Gezien de drukte op het beursterrein met passerende voorbijgangers had het ongeval veel ernstiger uit kunnen pakken

Platformers Days werd dit jaar voor de 19e keer gehouden en nooit eerder deed zich een calamiteit voor.
Uiteraard is er een serieus onderzoek gaande naar de toedracht van het ongeval.

Overig nieuws