31 m op een chassis van 3,5 ton

De Italiaanse hoogwerkerfabrikant Co.Me.T Officine en Hoogwerker Centrum/PowerLift hebben gezamenlijk de nieuwe Comet Compact 3117 Jib onthuld, een 31 meter werkhoogte autohoogwerker met eenvoudige specificaties die met een regulier B (E) rijbewijs (3,5 ton vrachtwagen en tot 3,5 ton aanhanger) bestuurd kan worden. De reden hiervan is dat de hoogwerker is gemonteerd op een trailer achter een 3,5-tons truckchassis.

Het frame/chassis van de aanhanger loopt langs de bovenkant van het normale vrachtwagenchassis naar de derde as, zodat de hoogwerker echt op een aanhangwagen is gemonteerd. Hoewel enigszins onconventioneel, zeggen de bedrijven dat ze praktisch in ongeveer 10 minuten kunnen worden verwijderd, waardoor het kale chassis met twee assen overblijft.

Het totale gewicht van de combinatie chassis/trailer/hoogwerker bedraagt ​​6.850 kg. De giekconfiguratie – een tweedelige sigma type ondergiek , telescopische bovengiek met 3 secties en jibarm, biedt 17 meter horizontaal werkbereik bereik met een platformcapaciteit van 250 kg over het volledige zwenkbereik van 360graden. De bedieningselementen zijn volledig hydraulisch en het hoofdhydraulisch systeem heeft een relatief lage druk van 25 bar.

De machine biedt ook een bi-energie elektrisch/diesel power pack, H type afstempeling, 180 graden platformrotatie en is gemonteerd op een Iveco-chassis van 3,5 ton. Naar wij begrepen hebben wordt de combinatie tegen een aantrekkelijke prijs aangeboden, indien deze vergeleken wordt met een high tech uitvoering van 29m werkhoogte modellen op 3,5 tons chassis of reguliere 31m werkhoogte autohoogwerkers.

Overig nieuws