Manitou ontwikkelt elektrische en hybride verreikers

Manitou werkt samen met Deutz om prototypes van zowel elektrische als hybride verreikers te ontwikkelen. De twee prototypen worden op de Electripweek in het Deutz Innovation Center in Keulen aan Manitou overgedragen.

De twee bedrijven hebben nauw samengewerkt aan de elektrificatie van de aandrijflijn van de verreiker. Het programma maakt deel uit van het modulaire productportfolio van Deutz voor elektrische aandrijvingen, waarmee de fabrikant de combinatie van verbrandingsmotor, elektromotor, batterij en vermogenselektronica kan kiezen die het best bij hun behoeften past, inclusief een elektrisch aandrijfsysteem. Het programma is gericht op het produceren van een efficiëntere aandrijflijn die in gelijke mate de totale bedrijfskosten, het brandstofverbruik en de emissies verlaagt.

Het batterijpakket is zichtbaar onder het midden van het chassis

De eerste volledig elektrische Manitou-verreiker, een 3,5 ton / 11 meter MT 1135, is uitgerust met een 360 volt-voeding met een batterij van 30 kWh die een 60 kW-elektromotor voedt. De MT 1335 is normaal uitgerust met een Deutz TCD 3.6-diesel, op het hybride prototype, deze wordt vervangen door een Deutz TCD 2.2-dieselmotor plus een 20 kW elektromotor en een 48 volt elektrisch elektriciteitssysteem.

Het hybride accupakket van Deutz

Michel Denis, CEO van Manitou, zei: “Het is het eerste volledig elektrische verreikersprototype dat we dankzij Deutz realiseren en we zijn trots om in deze verkennende fase met een zelfverzekerde leverancier te werken. De integratie van elektrische aandrijvingen in onze verreikers is zeer bemoedigend voor de toekomst. Deutz heeft snel een pioniersrol op het gebied van elektrificatie vervuld, beschikt over de nodige expertise en kent de speciale vereisten van onze toepassingen. Met deze verreiker kan Manitou ons bestaande hybride en elektrische assortiment verbeteren.”

Deutz-voorzitter Frank Hiller voegde toe: “We hebben onze E-Deutz-strategie afgelopen herfst geïnitieerd. We zijn nu dus erg trots dat we de volgende elektrificatiestap met Manitou Group kunnen uitvoeren. Deze gezamenlijke onderzoeken versterken onze overtuiging dat we de markt van de juiste oplossingen kunnen voorzien en ons positioneren als de marktleider voor innovatieve aandrijfsystemen.”

Overig nieuws