inspHire overgenomen door KCS

Leverancier van verhuursoftware inspHire is overgenomen door Kerridge Commercial Systems, een leverancier van software aan groothandelaren, handelaren en andere distributiebedrijven.

Tegelijkertijd heeft Kerridge ook Current-RMS overgenomen. Current-RMS is een leverancier van cloudgebaseerde, volledig geïntegreerde oplossingen voor verhuurbeheer aan de audiovisuele, productie- en evenementindustrie.

De systemen van het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Kerridge worden gebruikt door 15.000 bedrijven over de hele wereld en omvatten volledig geïntegreerde ERP-systemen, bestaande uit supply chain management, financiële administratie, CRM, magazijn, transportbeheer, eCommerce, ePOS en business intelligence. Het bedrijf zegt dat de twee overnames haar zullen toelaten de aanwezigheid in de verhuursector te versterken en extra functionaliteit aan haar klanten aan te bieden. Ook is het van plan om aanzienlijk te investeren in de ontwikkeling van hun producten, evenals het onderhouden en ondersteunen ervan in de toekomst. Het team van inspHire zegt dat een voordeel is dat Kerridge aanvullende ondersteuning kan bieden voor zijn uitbreiding in de VS, het VK en een aantal andere Europese markten.

inspHire blijft opereren als een onafhankelijke business unit binnen de Kerridge-groep, met hetzelfde management, dezelfde mensen en dezelfde producten. Het heeft momenteel ongeveer 10.000 gebruikers en opereert vanuit kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Australië, de VS en Nederland. Het was grotendeels in handen van de managers.

Ian Bendelow, CEO van Kerridge, zei: “De overnames van inspHire en Current-RMS bieden ons een geweldige kans om onze aanwezigheid op de markt voor verhuursoftware in het Verenigd Koninkrijk te versterken en om nieuwe wereldwijde kansen in deze sector te ontwikkelen. Het zijn allebei bedrijven van zeer hoge kwaliteit met producten die complementair zijn aan de onze. We kijken er naar uit om met hun werknemers samen te werken en hen te verwelkomen in onze familie.”

inspHire managing director en co-eigenaar Graham Dobbs voegde daaraan toe: “inspHire is de toonaangevende leverancier van verhuursoftware op de markt met de ambitie om software aan te bieden aan een bredere verhuurwereld. We wisten dat dit niet makkelijk zou zijn, maar het was een uitdaging die we verwelkomden. Door de krachten te bundelen met Kerridge is die uitdaging gemakkelijker te overwinnen, het bedrijf heeft immers al die mondiale voetafdruk die de dubbele groei zal versnellen, en onze twee bedrijven vullen elkaar aan op verschillende niveaus. Onze klanten kunnen uitkijken naar toegang tot meer functies van ons gecombineerde aanbod in de nabije toekomst. We zijn allemaal erg enthousiast over de kansen die deze acquisitie biedt en we kijken uit naar de toekomst.”

Overig nieuws