LGMG opent nieuw Europees distributiecentrum in Spijkenisse

De Chinese hoogwerker fabrikant LGMG (Lingong Machinery Group) heeft vandaag officieel haar Europese distributiecentrum geopend aan de Laanweg op het industrieterrein Halfweg te Spijkenisse.

De nieuwe vestiging in Spijkenisse

Een 50-tal genodigden, incl. nationale en internationale pers, waren uitgenodigd voor een rondleiding door het pand en de fabriekshallen. Dit werd gevolg door diverse introducties over het bedrijf LGMG en een uitgebreide toespraak van de LGMG CEO waarna de officiële opening plaatsvond. Kevin Liu, Export Deputy Manager, verzorgde een presentatie over de organisatie.

De Lingong Group werd opgericht in 1972, kent drie divisies en behoort in China tot de top 4 van fabrikanten van constructie machines. De productie van hoogwerkers vallen onder de LGMG divisie van de Lingong Machinery Group. Hierin is het bedrijf sinds 2006 actief. Met de opening van het Europese distributiecentrum wordt de eerste stap gezet naar een eigen vestiging buiten het thuisland China.  Er is door LGMG een bewuste keuze voor vestiging in Nederland gemaakt vanwege de uitstekende transit verbindingen naar het geheel van Europa.

De gasten worden welkom geheten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens de opening kon kennis worden gemaakt met een complete lijn van schaarhoogwerkers die inmiddels allemaal het Europese CE keurmerk dragen. Vanuit de nieuwe vestiging in Spijkenisse zullen er permanent minimaal een 80-tal schaarplatforms van de diverse modellen uit voorraad beschikbaar zijn.  Er zullen ca. 10 mensen werkzaam zijn op de nieuwe vestiging op het gebied van sales, marketing, technische ondersteuning en leverantie van onderdelen binnen 24 uur. Een groot gedeelte van de bedrijfshallen was tijdens de rondleiding al ingericht als magazijn met complete onderdelen voorraad.

Productie schaarplatforms en (knik) telescoop hoogwerkers

Op dit moment produceert LGMG 20 modellen elektrische en motorisch aangedreven schaarplatforms in werkhoogtes van 5,60 tot 18,00. 2 modellen knik-telescoophoogwerkers in 16 en 18 m werkhoogte en 2 telescoophoogwerkers in werkhoogtes van 20 en 22m. De (knik) telescoophoogwerkers ondergaan momenteel de CE certificeringsprocedure en zullen op bauma 2019 definitief beschikbaar komen. In de jaren 2020-2023 zal de productlijn teleskoophoogwerkers verder worden uitgebouwd. De huidige hoogwerker productie op jaarbasis bedraagt ca. 9.600 eenheden.

Distributie en samenwerking met partners

Onder de genodigden bevonden zich Europese bedrijven die op dit moment met LGMG in onderhandeling zijn m.b.t. een partnerschap voor de distributie van de machinelijn. Yu Mengsheng, Chairman en CEO van LGMG, benadrukte in zijn uitgebreide openingstoespraak dat met name kwaliteit, samenwerking met partners, vertrouwen, ondersteuning en luisteren naar de marktbehoeftes voor LGMG de sleutelwoorden zijn om succesvol te kunnen opereren binnen de Europese markt en de beoogde doelstellingen en groei te realiseren.

De openingsceremonie

Een greep uit het machine aanbod

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overig nieuws