JCB doneert machines aan Sulawesi

De in het VK gevestigde hoogwerkerfabrikant JCB heeft voor $ 250.000 aan machines gedoneerd na een aardbeving en tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi.

Twee van de Loadall-verreikers van het bedrijf – een 531-70 en een 540-170 – zijn op weg naar de regio. Uitgerust met grijperbevestigingen en geschikt voor het heffen van lasten met een gewicht van enkele tonnen, is het te hopen dat de verreikers nuttig zullen zijn voor het verwijderen van zwaar vuil. Het is de bedoeling dat de machines dan worden uitgerust met andere hulpstukken, zoals bakken en vorken, om te helpen bij de wederopbouw.

JCB-voorzitter Lord Bamford zei: “De omvang van deze natuurramp heeft mensen over de hele wereld geschokt en JCB probeert altijd te helpen waar deze catastrofes zich ook voordoen. Ik hoop dat onze donatie de operaties kan versnellen en kan helpen bij de verdere wederopbouw.”

Dit is niet de eerste keer dat JCB hulpverlening na natuurrampen ondersteunt. Andere voorbeelden over de hele wereld zijn aardbevingen in Nepal, Chili, Pakistan en Haïti. In augustus van dit jaar schonk JCB na een reeks aardbevingen en naschokken het gebruik van een JS205-rupsgraafmachine en een operator aan het Indonesische eiland Lombok.

Overig nieuws