JLG introduceert 33 meter spinhoogwerker

JLG heeft de Europese versie van zijn 33 meter X33J Plus CCB (Compact Crawler Boom) compacte kniktelescoop spinhoogwerker geïntroduceerd, na eerder de Amerikaanse versie onder de type aanduiding X100AJ in prototypevorm tijdens de Rental Show in New Orleans in februari j.l. te hebben gepresenteerd.

De JLG Compact Crawler Booms zijn een 100 % ontwikkeling van de Italiaanse hoogwerker fabrikant Hinowa die in een samenwerkingsverband ook onder de JLG brand op de markt worden gebracht.

De hoogwerker heeft een effectieve werkhoogte van 32,48m met een zijdelings werkbereik van 16 meter op een up en over hoogte van 17,2 meter en een onbeperkte platformcapaciteit van 230 kg. De machine heeft een vier delige telescopische hoofd ondermast die tot bijna 90 graden kan worden opgetopt, plus een driedelige telescopische bovenmast incl. een jib met 180 graden platformrotatie.

De X33J Plus is voorzien van een in-en uitschuifbaar non marking rupsonderstel. De machine breedte kan van 1,70m naar 1,20m worden verkleind om zodoende via standaard dubbele deuren toegang te kunnen krijgen tot gebouwen. Standaard is de machine voorzien van een gepatenteerd snel platform-ontkoppelingssysteem, waardoor de totale standaard lengte van 6,50m tot iets minder dan 5,8 m teruggebracht kan worden. De machine wordt aangedreven door een Kubota D902dieselmotor met een vermogen van 16.1 kW. Een 150aH / 76 Volt lithiumionbatterijpakket is als een optie verkrijgbaar voor de standaard Kubota-diesel. De X33J Plus wordt geleverd met volledig synthetische biologisch afbreekbare hydraulische vloeistof.

Senior productmarketingmanager voor Europa, Jan-Willem van Wier, zei: “De revolutionaire X33J Plus demonstreert JLG’s voortdurende toewijding om de breedste reeks hoogwerkerapparatuur in de industrie te leveren. Deze nieuwste toevoeging aan onze CCB-lijn stelt bedieners in staat om grotere hoogten te bereiken met verhoogde machineflexibiliteit om veilig naar meer ruimtes te kunnen navigeren.”

Overig nieuws