Skyjack Lift Enabler wereldwijd gelanceerd

Skyjack heeft het Secondary Guarding Lift Enable (SGLE) -systeem wereldwijd geïntroduceerd als optie op de volledige serie van schaarhoogwerkers.

De eenvoudige inschakelknoppen zijn ontworpen om het risico van beknelling door onbedoelde bediening van de machine te verminderen terwijl de bediener over de rails leunt.
Het bedrijf begon het systeem vorig jaar te testen en besloot eerder dit jaar dat de feedback positief genoeg was om verder te gaan naar de productiefase, aanvankelijk als een optie voor de Europese, Midden-Oosten en Afrika regio.

Het systeem is nu wereldwijd verkrijgbaar als optie en kan ook achteraf worden ingebouwd. Het systeem vereist dat de bediener op een sabotagebestendige knop drukt aan de linkerzijde van de controller en de joystick gebruikt om de liftfunctie te bedienen. Het loslaten van een joystick of een vrijgaveknop stopt de liftfunctie onmiddellijk. De inschakelknop is niet vereist voor het verlagen van het platform of voor het rijden.

Product- en business development manager David Hall zei: “Skyjack streeft naar het creëren van apparatuur die bijdraagt ​​aan veilige werkplekken en onze machines zijn standaard ontworpen met een verscheidenheid aan veiligheidsmaatregelen. Bij de introductie van SGLE hebben we bijzondere aandacht besteed aan het leveren van een extra maatregel met behoud van het nut en de eenvoudige bediening van de hoogwerker.”

Overig nieuws