JLG introduceert klein werkplatform

Het nieuwe, kleinere JLG werkplatform

JLG heeft aangekondigd dat al hun motorisch aangedreven telescoop hoogwerkers nu ook uitgerust kunnen worden met een kleiner werkplatform. 

Het platform, met afmetingen van 0,76m x 0,91m, is bedoeld voor specifieke toepassingen bij smalle en nauwe bovenhoofdse constructies, zoals b.v. constructie- en reparatiewerk aan bruggen en tussen gecompliceerde dakconstructies. Dit smallere platform is dan makkelijker om te manoeuvreren tussen beton- en staalconstructies. De fabrikant verwacht ook dat het kleinere platform een populaire optie zal zijn voor werkzaamheden op petrochemische fabrieken, olieraffinaderijen, co-productie installaties en conventie centra.

Het werkplatform is uitgerust met het SkyGuard secundaire bewakingssysteem dat vanuit een aantal hoeken geactiveerd kan worden en een additionele bescherming biedt zonder daarbij het werkbereik van de machine te beïnvloeden.

Senior product marketing manager Jan-Willem van Wier zei: “Deze nieuwe en kleinere werkplatforms voorzien in een groeiende vraag uit de markt voor compacte platforms om het werken in begrensde werkgebieden mogelijk te maken. Kleinere werkplatforms geven de bediener de mogelijkheid om werkgebieden te bereiken waar grotere werkplatforms niet kunnen komen”.

Overig nieuws