JLG produceert 250.000e zelfrijdende telescoophoogwerker

JLG Industries, Inc. viert een mijlpaal in de Noord-Amerikaanse productie – het bedrijf heeft zijn 250.000ste zelfrijdende telescoophoogwerker geproduceerd. Het model is een 660SJ en werd gebouwd in de fabriek van het bedrijf in Shippensburg, PA.

“Dit is een monumentale prestatie voor JLG en een van de vele mijlpalen die we hebben behaald sinds JLG bijna 50 jaar geleden ‘s werelds eerste telescoophoogwerker produceerde,” zei Frank Nerenhausen, executive vice president en president van Josheng, JLG Industries. “Sinds die tijd hebben we de productlijn verder ontwikkeld om voortdurend nieuwe hoogten te bereiken op een veilige, duurzame manier, waardoor onze klanten kunnen werken in gebieden die anders onbereikbaar zouden zijn.”

In 2006 vierde JLG de productie van zijn 100.000ste door Noord-Amerika gemaakte hoogwerker. De levering van de gedenkwaardige 250.000 ste hoogwerker vond plaats aan Skyworks LLC uit Buffalo, New York, hetzelfde verhuurbedrijf dat in 2006 de 100.000ste hoogwerker en in 2015 de 100.000ste JLG verreiker kocht. Skyworks nam in 2014 ook de eerste JLG 1850SJ in ontvangst, ‘s werelds grootste zelfrijdende hoogwerker.

Skyworks

“We voelen ons zeer bevoorrecht om deze hoogwerker in ontvangst te nemen”, zei Jerry Reinhart, Jr., president en oprichter van Skyworks. “Als een familiebedrijf met een lange en succesvolle samenwerking met JLG die drie generaties omvat, onderstreept deze hoogwerker onze toewijding aan JLG en de toewijding van het bedrijf aan ons en de verhuurindustrie.”

“Onze relatie met Skyworks dateert uit de oprichting van het bedrijf,” zei Bill Dovey, productmanager, hoogwerkers, JLG. “Het is een relatie die we waarderen, niet alleen voor de verkregen business, maar ook voor de kansen die het biedt om samen belangrijke mijlpalen te vieren.”

Andere historische primeurs voor JLG omvatten de introductie van de eerste oscillerende as-technologie in 1981, de productie van de eerste op brandstofcellen werkende hoogwerker in 1999 en de productie van ‘s werelds grootste zelfrijdende hoogwerker, de 1850SJ, in 2014.

Terwijl JLG zijn 50e verjaardag nadert, zegt het bedrijf dat het trots is op zijn bescheiden begin, dat begon met 20 arbeiders die de eerste telescoophoogwerker creëerden bijna 50 jaar geleden.

Overig nieuws