United neemt WesternOne over

United Rentals Logo

Het in de VS gevestigde United Rentals heeft de activa van de WesternOne Rentals & Sales van Canada voor $ 91,8 miljoen verworven.

De transactie, welke wordt uitgevoerd via United’s volledig Canadese dochteronderneming – United Rentals of Canada – zal naar verwachting vóór het einde van het jaar worden afgerond, maar is afhankelijk van de goedkeuring van één van Westerns aandeelhouders, maar is verder niet afhankelijk van de financiering.

WesternOne is een groot regionaal Canadees verhuurbedrijf met 12 vestigingen in 10 steden in West-Canada (Calgary, Edmonton, Fort McMurray, Lethbridge en Red Deer in Alberta, Burnaby, Saanichton, Terrace en Victoria in British Columbia en Winnipeg in Manitoba), met een focus op hoogwerkers, verreikers, verwarmingsapparatuur en tijdelijke elektriciteit en heeft ongeveer 330 medewerkers. De opbrengsten zullen dit jaar naar verwachting in de C $ 100 miljoen ($ 77 miljoen) liggen met een klein verlies vóór belasting of ongeveer break even.

Uniteds chief executive Michael Kneeland zei: “De overname van WesternOne Rentals & Sales zal zowel ons algemene verhuur- als specialiteitsaanbod in belangrijke Canadese provincies uitbreiden. De producten en diensten van WesternOne sluiten aan bij ons eigen assortiment voor bouw- en industriële klanten. We zullen ook schaal en diversificatie verkrijgen op twee gebieden: de sport- en entertainmentbranche, met een focus op film- en televisieproductie en een uitgebreide propaan- en dieselbrandstofservice. Bovendien sluit de combinatie direct aan bij onze visie voor klantenservice. We vinden het vooral leuk dat WesternOne’s cultuur zich richt op mensen en innovatie. Naast cross-selling van onze apparatuur en services, kunnen we onze gecombineerde klanten het voordeel bieden van nieuwe expertise en een grotere pool van gedeelde technologie. We kijken er naar uit om WesternOne-medewerkers te verwelkomen bij United Rentals.”

Overig nieuws