Hybeko lanceert tunnel schaarhoogwerker

De Noorse Genie-distributeur Hybeko heeft de 10 meter Hybeko Tunnel 3390 RT schaarhoogwerker gelanceerd, gebaseerd op de standaard Genie GS-3390 RT Rough Terrain schaarhoogwerker.

Een belangrijk kenmerk van de door de fabriek goedgekeurde Hybeko-conversie is de werking in twee standen – Tunnel of Standard – met werkhoogten van respectievelijk acht of 11,94 meter, geselecteerd met een sleutelschakelaar met 2 posities. In de tunnelstand heeft de hoogwerker een werkhoogte van acht meter en kan hij op volle hoogte rijden op hellingen van maximaal acht graden – typische hellingen in Noorse tunnels. Maximale rijsnelheid wanneer ingeklapt is 8 km / u.

Hybeko besloot om de standaard dieselaandrijving te behouden in plaats van over te gaan op elektrische aandrijving, vanwege de lange oplaadtijden en het feit dat opladen niet is toegestaan ​​in tunnels in Noorwegen. De motor is echter uitgerust met een hoogwaardige katalysator en dieselpartikelfilter om schadelijke emissies zo laag mogelijk te houden.

De tunnel GS-3390 is ook uitgerust met het Super-deck met een lengte van 7,39 meter en een dubbele verlenging, een op een chassis gemonteerde kabeltrommelstandaard. De maximale platformcapaciteit is 1.134kg genoeg voor zeven personen, hun gereedschap en uitrusting.

Algemeen directeur Espen Johannessen zei: “Met meer tunnels die elk jaar worden geopend, telt Noorwegen naast een uitgebreid bestaand tunnelnetwerk dat regelmatig onderhoud vereist, verschillende grote projecten die volgens planning in de komende 10 jaar moeten worden voltooid. Hoewel de marktvraag naar hoogwerkers groot is, betekent werken in tunnels dat apparatuur aan specifieke eisen wordt aangepast. Deze omvatten lage uitlaatemissies, lagere werkhoogten om contact met bovenliggende obstakels – zoals ventilatoren – te vermijden, maar ook efficiëntieverbeteringen die helpen tijd te besparen en snel te kunnen werken. Ontworpen met en voor onze klanten in Noorwegen, is onze Hybeko Tunnel 3390 RT schaarhoogwerker gebouwd om te voldoen aan alle verschillende aspecten van tunnel- en algemene bouwtoepassingen volgens de nieuwste Europese EN 280-richtlijnen.”

Hybeko is opgericht in 1972 en is een verkoop- en servicebedrijf met het hoofdkantoor in Skien en depots in Bergen, Trondheim en Lillestrøm. Het bedrijf bestaat uit 52 medewerkers en heeft ook een vloot van Dinolift en Leguan hoogwerkers, evenals Genie verreikers.

Overig nieuws