JLG introduceert beveiliging voor bedieningspaneel

JLG Industries, Inc. heeft SkyGuard SkyLine uitgebracht, een verbeterd beveiligingssysteem voor het bedieningspaneel als de nieuwe standaard voor Noord-Amerikaanse telescoophoogwerkers. De nieuwe veiligheidsinnovatie is het resultaat van klantfeedback als gevolg van de release van SkyGuard in 2012.

SkyGuard SkyLine heeft een slank draadkabelontwerp dat aan de linkerkant is vastgeschroefd aan het platform met een magnetische verbinding. Als de bediener contact maakt met de kabel en de magneet wordt losgemaakt, stopt het systeem alle functies van de telescoophoogwerker en worden de meeste functies die op dat moment in gebruik zijn,  kortstondig ongedaan gemaakt. De functionaliteit om handelingen terug te draaien werd in 2012 door JLG geïntroduceerd, aldus het bedrijf.

“Deze verbeterde veiligheidsfunctie is een nieuwe stap voorwaarts voor JLG terwijl wij blijven innoveren om aan de veranderende behoeften van de hoogwerkerindustrie te voldoen”, aldus Bill Dovey, JLG-productmanager voor hoogwerkers. “De feedback van klanten en eindgebruikers over het originele SkyGuard-systeem was zeer positief en deze nieuwe functie is een natuurlijke evolutie van de technologie.”

Van 2018 tot begin 2019 wordt SkyGuard SkyLine standaard in de meeste telescoophoogwerkers ingebouwd, maar geïnteresseerde klanten hebben de mogelijkheid om het originele SkyGuard-systeem aan te schaffen.

Overig nieuws