Fearon kijkt naar de toekomst op IRC

Matt Fearon, president van Genie, sprak over de toekomstige technologie in de hoogwerkerindustrie op de International Rental Conference Asia (IRC), in Shanghai op maandag, en besprak ook potentiële tarieven.

Vorig jaar produceerde de fabrikant zijn 50.000ste hoogwerker in zijn fabriek in China. In de komende 10 jaar zal Genie meer dan 500.000 machines produceren in zijn wereldwijde productie-installaties. Fearon zei, met zulke hoge volumes, dat het belangrijk is om duurzame apparatuur te produceren. “We zouden machines niet als wegwerpbaar moeten zien. We moeten de levensduur van machines verlengen. Op een gegeven moment zullen ze aan het einde van hun leven komen en ze zullen moeten worden gesmolten en veranderd in iets anders. Als industrie moeten we daar echt over nadenken.”

Er zijn twee belangrijke drivers als het gaat om toekomstige apparatuur, voegde hij eraan toe, namelijk veiligheid en productiviteit.

Veiligheid omvat niet alleen de fabrieksomstandigheden en het werken op hoogte, maar ook de impact op het milieu. In de fabriek wordt de veiligheid bepaald door alles van verbeterde ergonomie voor werknemers tot robotica. Wat het werken op hoogte betreft, zullen we accessoires zien zoals standaard gemonteerde beveiligingssystemen en een grote toename van hybride en elektrische apparatuur. “We zullen een versnelling in de ontwikkeling van deze machines zien”, zei hij.

Voor productiviteit moeten hoogwerkers telematica mogelijk maken, zei Fearon, waarbij een van de uitkomsten predictief onderhoud is. “We moeten technologie gebruiken om waarde toe te voegen. De uitdaging ligt in het nemen van informatie van een machine en het bruikbaar maken ervan. Wat is het echte gebruik dat de productiviteit van een verhuurvloot zal verhogen?”

“Maar er zijn veel gegevens die er zijn en mensen kunnen deze moeilijk in waardevolle gegevens omzetten. Sommige verhuurbedrijven doen fantastisch werk, maar dat is voor de meesten in de industrie niet het geval.”

Eerder in de conferentie werd al gesuggereerd dat het aantal werkende machines in China in tien jaar tijd een miljoen zou kunnen bereiken. Fearon zei: “de vooruitzichten zijn zeer positief. Hoewel we niet van plan zijn op dat niveau van capaciteit te geraken, zal het desalniettemin zeer positief zijn.

Over de goed gedocumenteerde handelstarieven die zijn geplaatst tussen China en de VS, zei Fearon: “Als wereldwijde producent voel ik dat we ons in het midden van die dynamiek op het gebied van tarieven bevinden. 70% van de productie bevindt zich in de VS en de impact van tarieven in 2018 was enorm.

“Het team hier in China heeft snel gereageerd om te zien hoe ze dat kunnen verzachten. We kijken naar onze mondiale voetafdruk en onze bevoorradingsketen, hoewel we onze strategie in China niet veranderen.”

Overig nieuws