Over tien jaar één miljoen hoogwerkers in China

Jimmy Wang, oprichter en voorzitter van China Construction Bright Futures Machinery, een van de top 10 verhuurbedrijven in China, heeft voorspeld dat er in 10 jaar tijd 1 miljoen hoogwerkers in China zullen werken.

Het ongelooflijke cijfer zal komen als een gevolg van de uitbreiding van de infrastructuur, zei de heer Wang op de International Rental Conference Asia, die op 26 november in Shanghai plaatsvond. Het bedrijf heeft meer dan 1000 hoogwerkers en stroomaggregaten in zijn vloot en heeft vier dochterondernemingen, waaronder een JLG-dealer voor Oost-China en een Dingli dealer in de Yangtze-Delta.

“De hoogwerkermarkt groeit in China. Het is te wijten aan toegenomen geografische expansie. De industriële expansie wint ook meer terrein, de beroepsbevolking is geavanceerder en er is meer inzicht in de apparatuur.”

Wang voegde eraan toe dat de hoogwerkers van 3 tot 5m  in de nabije toekomst een enorme vraag tegemoet zal zien. “Vanuit een functionele behoefte en op het gebied van veiligheid zal er een grote vraag zijn.”

Hij zei dat er 10 jaar geleden 2.000 eenheden waren in China en dat het cijfer nu ongeveer 80.000 bedraagt. “Drie jaar geleden, toen we een groei van 35% kenden, vroegen mensen of we het konden handhaven. Ik zei ja. Nu hebben we 40% -45% groei. Dit zal in de komende drie tot vijf jaar toenemen.”

Overig nieuws