Nieuwe Genie XC-modellen

Genie lanceert twee nieuwe extra-capaciteit telescoophoogwerkers, namelijk de S-45 XC en de S-65 TraX. Ze sluiten aan bij de SX-135 XC, SX-125 XC, SX-105 XC, S-85 XC en S-65 XC-modellen.

De S-45 XC heeft een maximale reikwijdte van 11 meter met een platformcapaciteit van 300 kg en een maximale capaciteit van 454 kg, hetzelfde als alle XC-modellen. De S-65 TraX heeft een maximale reikwijdte van 16,51 meter. De XC-modellen kunnen drie personen en hun gereedschappen dragen en zijn bedoeld om zwaar werk te kunnen uitvoeren en de productiviteit te verbeteren.

De XC-modellen bevatten verbeterde giekconstructies om de hogere belastingen aan te kunnen en hebben een volledig automatische werkbereikregeling, die de machine de mogelijkheid biedt om de giek automatisch in te schuiven wanneer deze het maximale bereik nadert. De load sense-cel controleert continu het gewicht en past het werkbereik automatisch aan.

Dit nieuwe model zal vanaf april beschikbaar zijn in de grotere Europese regio’s, terwijl de S-65 TraX in de Umbertide-fabriek in Italië zal worden gebouwd en later dit kwartaal in Europa beschikbaar zal zijn.

Overig nieuws