Sterke omzet in het vierde kwartaal voor Haulotte

Haulotte heeft de omzetcijfers voor het volledige jaar gepubliceerd, met sales in het vierde kwartaal op het hoogste niveau sinds 2007.

Kijkend naar het volledige jaar, kwamen de totale opbrengsten 11 procent hoger uit op € 555,9 miljoen, bestaande uit verkoop van nieuwe machines ter waarde van € 488,9 miljoen, 13 procent hoger dan voor 2017, terwijl de omzet uit onderdelen en service met drie procent steeg tot € 50,9 miljoen en de verhuuromzet daalde met 14 procent tot € 16,1 miljoen. Haulotte zegt dat haar orderboek aan het einde van december op het hoogste niveau was sinds 2007.

Geografisch gezien presteerde Europa het sterkst met een inkomstenstijging van 18 procent, terwijl de regio Azië / Pacific een verbetering van acht procent boekte, door hogere verkopen in China en Australië, gedeeltelijk gecompenseerd door minder verkopen in het Midden-Oosten.
De Noord-Amerikaanse omzet was zes procent hoger dankzij betere verkoop van Haulotte hoogwerkers – een stijging van 13 procent – gecompenseerd door een tragere verkoop van BilJax steigerproducten.

De omzet in Zuid-Amerika buiten Argentinië verbeterde aanzienlijk, zij het vanaf een laag niveau, en steeg met 121 procent. De omzet in het vierde kwartaal bedroeg € 142 miljoen, vier procent hoger dan hetzelfde kwartaal in 2017. Het bedrijf zegt dat de verkoop van nieuwe machines 16 procent hoger was, terwijl de omzet uit onderdelen en service met vijf procent steeg en de huurprijs met zeven procent daalde, grotendeels als gevolg van uitdagingen in Argentinië .

Het bedrijf zegt dat de omzetgroei niet voldoende is geweest om zijn winstniveaus te handhaven, vanwege een ongunstige klantenmix en geografische verkoop, samen met hogere grondstofkosten, evenals hogere exploitatiekosten van het nieuwe strategische plan met een snelle beweging richting koolstofneutraal zijn. Haulotte verwacht dat de klant- en regionale verkoopmix dit jaar zal verbeteren en verwacht een omzetgroei voor 2019 van ongeveer 10 procent, wat ruim € 600 miljoen zal opleveren.

Overig nieuws