400 Genies voor Kranpunkten

Vanuit hun grootste order ooit ontving het Zweedse verhuurbedrijf Kranpunkten in januari 170 Genie hoogwerkers. Het is de eerste batch van in totaal 400 machines die volgens planning in 2019 zullen worden geleverd.

De grote meerderheid van de hoogwerkers, variërend van 7,79 m tot 27,91 m, bevatten de nieuwste ‘milieuvriendelijke’ uitrusting, en bestaat onder andere uit Kranpunkten’s eerste Genie-hybride, de Z-60/37 FE. Ook meerdere Genie Xtra Capacity (XC) telescoophoogwerkers waren onderdeel van de levering.

Rikard Jönsson, inkoopmanager, Kranpunkten AB, zei: “Zweden heeft een lange staat van dienst in prestaties die energie besparen en emissies verminderen. Tegenwoordig is het milieubewustzijn op alle niveaus hoog en zijn klanten zich al bewust van de noodzaak om milieuvriendelijke oplossingen in te zetten die zijn aangepast aan de huidige vraag en strengere voorschriften. Deze nieuwe Genie-levering wordt onderdeel van een lange-termijn, klantgerichte ‘groene’ strategie die een keerpunt vormt in de toekomstige ontwikkeling van ons bedrijf. “

Zweden is altijd een wereldleider op dit gebied geweest, en na een reeks initiatieven, waaronder congestieheffingen in 2006, hebben deze maatregelen binnen een paar jaar geholpen de koolstofemissies van het land met 9% te verminderen. Grotendeels hoger dan het doel dat destijds door het Kyoto-protocol was gesteld, droeg dit gedurende twee opeenvolgende jaren ertoe bij dat Zweden werd beoordeeld als de top van de lijst van landen die het meest hebben gedaan om de planeet te redden. Drie jaar later heeft de Europese Commissie de hoofdstad van het land beloond met de erkenning ‘Europese Groene Hoofdstad’ van het jaar.

Overig nieuws