Terex verkoopt Demag aan Tadano

Terex Corp is overeengekomen zijn mobiele kranenactiviteiten van Demag aan Tadano te verkopen voor ongeveer US $ 215 miljoen. De deal, die onderhevig is aan wettelijke goedkeuringen, dekt all-terrainkranen en grote rupskranen en omvat de fabriek in Zweibrucken, Duitsland, evenals meerdere verkoop- en servicelocaties. De verkoop zal naar verwachting medio 2019 worden afgerond.

Evenals de verkoop van Demag, zal Terex de productie van mobiele kranen in Noord-Amerika (gemaakt in Oklahoma City) stopzetten. Het bedrijf blijft echter ruw-terreinkranen produceren voor de wereldmarkt in Crespellano, Italië, en Terex torenkranen in Fontanafredda, Italië. De Terex pick-and-carry-kranen gemaakt in Brisbane, Australië, zullen ook worden voortgezet.

“De Demag Mobile Cranes-activiteiten maken al bijna twintig jaar deel uit van ons bedrijf en produceren producten van wereldklasse”, aldus John L. Garrison, voorzitter en CEO van Terex. “De toegewijde Demag Mobile Cranes-teamleden hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan Terex en de kraanindustrie. De verkoop is gebaseerd op sterke industriële logica, aangezien de Demag Mobile Cranes-activiteiten onderdeel worden van een wereldwijd kraanbedrijf met complementaire producten en capaciteiten. We zijn verheugd dat we deze overeenkomst zijn aangegaan met Tadano, een strategische koper die het merk, de technologie, het distributienetwerk en de teamleden van Demag Mobile Cranes waardeert.”

Koichi Tadano, de vertegenwoordiger van Tadano, president en CEO, zei dat het een strategische overname was met veel ruimte voor groei: “De toevoeging van het gerespecteerde merk Demag voor kranen breidt onze productlijnen en opties voor klanten uit. De toevoeging van de mobiele kraanproductlijnen van het merk Demag zal onze wereldwijde positie in dit segment verbeteren. Wij zijn van mening dat de faciliteiten van Zweibrucken en haar wereldwijde teamleden, evenals de huidige distributiepartners, waardevol zijn voor het toekomstige succes van de onderneming.”

Overig nieuws