Skyjack introduceert hoogste schaarhoogwerker

Skyjack's nieuwe schaarhoogwerker op de ARA show

Skyjack onthulde zijn nieuwste ruw-terrein schaarhoogwerker tijdens de ARA-show. De SJ9253 RT is de grootste schaarhoogwerker van Skyjack tot nu toe met een werkhoogte van 18 meter en is het eerste model in het nieuwe serie van ruwterrein hoogwerkers Skyjack.

Deze nieuwe reeks vervangt Skyjack’s bestaande 2,2 en 2,3 meter modellen en bestaat uit de SJ9233, SJ9243, SJ9253 en SJ9263 RT. “De beslissing om verder te gaan met een nieuwe, grotere ruw-terreinserie is tweeledig: verbeter de specificaties en prestaties van onze bestaande modellen en beperk ook de kostenimpact van de nieuwe ANSI / CSA-normen,” zei Corey Connolly, productmanager bij Skyjack. “We hebben onze modellen op ware grootte uitgebreid, maar de Skyjack-filosofie van eenvoudige betrouwbaarheid in het ontwerp gehandhaafd. Functies zoals ons AXLDRIVETM-systeem met vierwielaandrijving en gemakkelijk toegankelijke servicecomponenten zijn nog steeds de standaard in onze nieuwe modellen voor ruw terrein.”

Skyjack heeft ook plannen voor een nog grotere ruw-terrein schaarhoogwerker die het werken op zes verdiepingen mogelijk zou maken, waardoor het aantal toepassingen voor deze machines zou toenemen. De SJ9263 RT met een werkhoogte van 21 meter bevindt zich in de definitieve ontwerpfase en is bedoeld voor lancering in het vierde kwartaal van 2019.

“Vergelijkbaar met wat we deden met onze DC schaarhoogwerkers, hebben we gekeken welke veranderingen er nodig waren om te voldoen aan ANSI-conformiteit, en we hebben verder onderzoek uitgevoerd om te zien hoe we deze gunstiger kunnen maken voor onze klanten,” zei Connolly. “We vergroten het aantal werken waarop deze machines kunnen worden gebruikt en verlagen tegelijkertijd de totale eigendomskosten van onze klanten.”

Deze modellen bieden verhoogde werkhoogten, hogere capaciteiten en snellere functiesnelheden en het grootste werkplatform op de markt binnen dit gamma. De nieuwe modellen beschikken ook over een verbeterd besturingssysteem, met behoud van het beproefde, kleurgecodeerde en genummerde bekabelingssysteem van Skyjack, terwijl het gemak van troubleshooting en integratie met de Elevate telematica-oplossing verder wordt verbeterd.

“Een belangrijke verbetering van dit bereik is Skyjack’s Smartorque-technologie, waarmee de machines uitstekende koppel- en hydraulische prestaties leveren, maar met minder motorvermogen,” zei Barry Greenaway, productmanager bij Skyjack. “Dit systeem is sinds 2015 in onze TH-serie gebruikt en het feit dat er geen dieselpartikelfilter (DPF), dieseluitlaat (DEF) en geen andere actieve uitlaatgassen na de behandeling nodig zijn, is uiterst gunstig voor verhuurbedrijven.”

Skyjacks onlangs opnieuw ontworpen grote ruw-terrein schaarhoogwerkers zullen vanaf Q3 2019 hun weg vinden naar de markt.

Overig nieuws