Genie presenteert lithium schaarhoogwerker

Genie zal op Bauma voor het eerst in Europa lithium-ionbatterijen presenteren op een van zijn schaarhoogwerkers.

De batterijtechnologie verschijnt op de Genie GS-1932 schaarhoogwerker en is binnenkort verkrijgbaar als optie op een selectie schaarhoogwerkers. Ze zijn specifiek gericht op bouwplaatsen en zijn met name geschikt voor prestaties bij koud weer.
“Deze nieuwe lithium-ionbatterijtechnologie is een belangrijke stap voor de Europese markt, waarbij verhuurbedrijven zich bewust zijn van de noodzaak om milieuvriendelijke oplossingen aan te bieden om concurrenten voor te blijven”, zegt Zach Gilmor, productmanager van Genie, Terex AWP, EMEAR.

Hij vervolgt: “In vergelijking met lood-zuur batterijen, naast het feit dat ze minimaal onderhoud nodig hebben, gaan de Genie lithium-ion batterijpakketten tot vier keer langer mee, ze hoeven alleen om de zeven jaar of meer te worden vervangen, wat overeenkomt met de standaard verhuur-levensduur van een machine. Naast het besparen van tijd en kosten vermindert de verlengde levensduur van de batterij ook het afval. Op de werkplek zullen operators zien dat onze machines die met deze optie zijn uitgerust, beter geschikt zijn voor zwaardere toepassingen waarbij hogere prestaties en nulemissie en geluidsarme werking van het grootste belang zijn. De laadtijd tot 100 procent capaciteit wordt ook met 33% verminderd.”

De nieuwe lithium-ionbatterijoptie van Genie bestaat uit een lithium-ijzerfosfaatmengsel (gewoonlijk LFP genoemd), een bewezen batterijchemie die goed geschikt is voor de vereiste prestaties bij veeleisende verhuurtoepassingen en jobsite-omgevingen, zegt Mike Flanagan, productmanager van Genie, Terex AWP, in Redmond, “Om de prestaties van de nieuwe Genie-lithium-ionbatterij verder te verbeteren, hebben we batterijverwarmers opgenomen in het ontwerp van deze nieuwe optie om de batterij in staat te stellen betrouwbare, consistente werking te bieden bij temperaturen tot  -29 °C.”

De nieuwe lithium-ionbatterijoptie van Genie is compatibel met de Delta-Q-oplader voor Genie Lift Connect-telematica en Genie Tech Pro Link-apparaatconnectiviteit. De telematica oplossing Genie Lift Connect is ontwikkeld om direct tegemoet te komen aan de behoeften van verhuurbedrijven en is gericht op bruikbare informatie, flexibiliteit en transparantie.

Overig nieuws